Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcıların uzun bir süredir beklediği yeni canlı yayın özelliğinin duyurusunu yaptı. 

Sosyal medya şirketleri her geçen gün platformlarına yeni özellikler getirerek deneyimi daha da güçlendirmeye yönelik hareket ediyor. Bunlar arasında özellikle ise WhatsApp, Instagram ve Twitter sık sık aldığı yeni özellikler ile gündem de yer alıyor. Bilindiği üzere Instagram, son bir kaç hafta içerisinde hem yeni özellik hem de gizlilik ile ilgili olarak yoğun çalışmalar sürdürüyor. Şirket aynı zamanda yeni özellikler üzerinde çeşitli testler yaparken, bugün kullanıcıların hoşuna gidecek farklı özelliğin de resmi olarak duyurusunu yaptı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre sosyal medya devi özellikle de test ederken, bugün kullanıcıların seveceği bir diğer yeniliğin de resmi olarak duyurusu yapılmış oldu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre sosyal medya devi, canlı yayın özelliği için iki yeni aracı yakın zamanda kullanıcıların beğenisine sunacak. 

Canlı yayın için zamanlama ve alıştırma modu geldi

21 4

Instagram, şu an için dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarının başında yer alıyor. Kullanıcılar, bu platformu kullanarak, hikayeler paylaşıp, post atıp ce canlı yayın gibi pek çok işlem yaparak vakit geçirebiliyor. Fakat Facebook çatısı altında yer alan bu uygulamanın bir takım eksiklikleri bulunuyor. Örnek vermek gerekirse YouTube gibi platformlarda da görüldüğü üzere canlı yayın zamanlayıcısı Instagram’da bulunmuyordu. Uzun bir süredir beklenen bu özellik Instagram, beklenen canlı yayın özelliğine resmi olarak kavuşuyor. Kullanıcılar artık 90 güne kadar canlı yayınlarını zamanlayabilirken, takipçiler ile bu yayına bağlı kalmak kaydıyla hatırlatıcılar da ayarlayabilirler. 

Kısaca belirtmek gerekirse sistem YouTube ile benzerlik gösteren bir sistem şeklinde çalışacak. Özellik yalnızca bununla da sınırlı değildir. Canlı yayın zamanlamalarına ek olarak aynı zamanda ‘alıştırma modu’da yine eklenen özelliklerden bir diğeridir. Instagram tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar alıştırma modu ile beraber planlanan canlı yayın öncesinde yayını test etmek amacıyla erkenden katılım gösterebilecekler. Bunun yanı sıra canlı yayını yapacak olan kişi hem bağlantı kontrolü hem de sağlıklı bir canlı yayın süreci geçirmek için deneme imkanı elde edecekler. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir