Sosyal medya dünyasının merkezinde yer alan Instagram, daha önce test süreçlerine başladığı “ara ver” özelliğini bugün kullanıcıların beğenisine sundu. Söz konusu bu yeni özellik “ara ver” direk olarak Instagram platformunun başında olan isim Adam Mosseri tarafından duyurulmuştu.

“Ara ver” özelliği esasında kendisini net bir şekilde açıklayan bir özelliktir. Söz konusu bu özelliği aktif hale getirdiğinizde uygulama sizin belirlediğiniz ir zaman içerisinde Instagram’dan çıkmanızı ve farklı şeyler yapmaya yönelmenizi hatırlatıyor. Instagram platformundan bir türlü çıkmayan Instagram bağımlıları için özel olarak tasarlanan bu özellik, ilk olarak 10, 20 ve 30 dakikalık zaman uyarı ayarlarını kullanıcılara sunuyor. Süreç içerisinde örneğin bir kişi 30 dakika boyunca aralıksız bir şekilde dolaşırsa karşınıza bir ara ver uyarı çıkıyor ve aşağıda yer alan önerilerden biriyle karşılaşabilirsiniz;

“-Birkaç derin nefes alın

-Ne düşündüğünü yaz

-En sevdiğin şarkıyı dinle

-Yapılacaklar listenden bir şeyler yap”

7 1

Bu özellik yalnızca kişiler ister aktif hale getiriliyor ve bazı kullanıcılar için son derece olumlu sonuçlar verebilecek bir konumda yer alıyor. Bu özellik şu an sadece ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere merkezli olarak aktif hale getirildiği aktarıldı. Fakat bu özellik çok yakın zaman içerisinde Türkiye gibi diğer pazarlara da yerini alacak. 

Kısa bir önce Instagram’a farklı özellikler de gelmişti

Son dönemler içerisinde gelen bu yeni özelliklerinden biri platformda paylaşılan birden fazla fotoğraf arasından dilediğiniz silme özelliğidir. Uzun zamandır beklenen bu özellik ile beraber, profilinizde aynı anda 10 fotoğraf galeri paylaştıysanız arasından istediğiniz fotoğrafı seçerek silebilirsiniz. Daha önce galeri içerisinde hatalı olan herhangi bir fotoğraf varsa tüm paylaşımın hepsini silmenize gerek yoktur. Instagram’a son dönemler çerisinde gelen bir diğer yeni özellik ise “rage shake” adıyla öne çıkarılıyor. Söz konusu bu özellik ise Instagram’a bildirim yapmak için yeni bir yöntem getiriyor. Örnek vermek gerekirse uygulama içerisinde herhangi bir sorun yaşarsanız, bu sorunu direk olarak cep telefonu sallayarak açılan menü üzerinden şirkete bildirebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir