Yeni Huawei Watch Ultimate dalış ve keşif modu, çok bantlı GPS, yeni bir fiziksel düğme, Backtrack özelliği, gece modu ve yakında çıkacak olan düşük güç moduna sahip. Bu özellikleri görünce birçok kullanıcının aklına Apple Watch modelleri geldi, peki bu bir tesadüf mü gelin birlikte bakalım.

Huawei’nin yeni duyurduğu Watch Ultimate için nereden ilham aldığını anlamak için Sherlock Holmes olmaya gerek yok. Huawei’nin Apple Watch Ultra’ya pek de gizli olmayan bir cevabı olduğu ortada ve artık bu benzerliğin fiyat etiketine de uzandığını biliyoruz. Yarından itibaren Huawei Watch Ultimate, İngiltere ve Avrupa’da “expedition black” renk seçeneği için 749 € / 700 £ ve voyage blue versiyonu için 899 € / 800 £ karşılığında satışa sunulacak.

Huawei'nin en yeni saati Apple Watch Ultra'ya göz dağı veriyor

Huawei Watch Ultimate ile ilgili haberleri kaçırdıysanız, bunun nedeni muhtemelen ABD’de cihazı piyasaya sürememesinden dolayı olabilir. Çünkü Huawei’nin ABD’deki yasağı 2023’te de halen devam etmekte. Şirket bir zamanlar giyilebilir cihaz pazarında iyi bir yere sahip olsa da yasak o zamandan beri en sadık kullanıcıları hariç tüm ABD kullanıcılarına erişimini sınırlandırdı. 

Huawei Watch Ultimate Özellikleri

  • Dekompresyon hatırlatıcıları da dahil olmak üzere dalış ve yürüyüş, sırt çantasıyla gezme vb. faaliyetlerin takibi.
  • Kullanıcıların doğrudan dalış ve keşif gibi modlara geçmek için basabilecekleri yeni bir fiziksel düğme.
  • Karanlıkta daha kolay okuyabilmeniz için tamamen siyah bir arka plan üzerine parlak turuncu metin koyan gece modu saat kadranı.
  • Karanlıkta daha kolay okuyabilmeniz için tamamen siyah bir arka plan üzerine canlı turuncu metinler yerleştiren gece modlu saat kadranı.
  • Çift frekanslı GPS.
  • İlginizi çeken noktaları kaydetmenize ve bir yolda giderken geri dönüş yolunuzu bulmanıza yardımcı olacak işaretleme noktaları özelliği.
  • Yakında gelecek bir güncelleme, daha uzun pil ömrü için özel ve a otomatik olan akıllı güç yönetimi özelliğini ekleyecek.

Bunların her biri Apple’ın Ultra’da sunduğu özellikler, ancak yine de açık olmak gerekirse Ultimate, tam bir taklit diyemeyeceğimiz kadar farklı. Mesela Geleneksel mekanik saatlere çok daha yakın olan tasarımı oldukça şık gözükmekte.

Teknik özellikler ve malzemeler arasında da farklılıklar var. Ayrıca Watch Ultimate, paslanmaz çelikten 4,5 kat daha güçlü ve 2,5 kat daha sert olduğunu belirttiği “zirkonyum bazlı sıvı metal kasa” kullanmakta. Apple Watch Ultra’da farklı olarak titanyum kullanıyor. Her ikisinde de LTPO OLED ekranlarda nanoteknolojik seramik çerçeveler ve safir cam bulunuyor.

Huawei'nin en yeni saati Apple Watch Ultra'ya göz dağı veriyor

Huawei de bazı alanlarda Apple’ı geride bırakmaya kararlı. Ultra gibi Watch Ultimate da dalış ekipmanları için standart olan EN13319 sertifikasına sahip. Ancak Apple 40 metrenin üzerindeki dalışları önermezken Huawei, Watch Ultimate’ın 110 metreye kadar inebildiğini ve eğlence amaçlı dalışların yanı sıra teknik ve serbest dalışları da desteklediğini söylüyor.

Pil ömrü de çok daha fazla. Huawei, Watch Ultimate’ın tek bir şarjla iki haftaya kadar dayanabileceğini iddia ediyor, ancak bu tahmine ulaşmak için hangi koşullarda testin gerçekleştiğini açıklamadı. Bununla birlikte Huawei, saatin sıfırdan yüzde 100 pile 60 dakikada, yüzde 25 pile ise 10 dakikada dolabileceğini belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir