Çinli şirketler Oppo ve Huawei, küresel bir patent çapraz lisanslama anlaşması imzaladı. Yeni sözleşme, 5G iletişimi de dahil olmak üzere hücresel standartları kapsıyor.

OPPO Find N2 Flip’in tasarımı ortaya çıktı

Oppo’nun Baş Fikri Mülkiyet Sorumlusu Feng Ying, markanın Huawei ile bir çapraz lisans anlaşması imzalamaktan memnun olduğunu söyledi. Feng Ying’e göre anlaşma, Huawei ve Oppo’nun birbirlerinin fikri mülkiyet haklarına saygı ve takdirini yansıtıyor.

Huawei ve OPPO güçlerini birleştirdi

Yeni anlaşma her iki şirket için de bir kazan-kazan durumu. Anlaşma, fikri mülkiyet lisanslama sorunlarının dostane istişare ve patent değerlerine karşılıklı saygı yoluyla çözülmesini savunuyor. Huawei, son 20 yılda birkaç yüksek kaliteli patent paketi oluşturdu ve bir çapraz lisans anlaşması yapmaktan heyecan duyduğunu söylüyor. Huawei, yeni düzenlemenin yüksek kaliteli standart araştırmalarda bir yatırım-getiri-yeniden yatırım inovasyon döngüsünü teşvik edeceğini umuyor.

Merakla beklenen Huawei Nova 10 SE tanıtıldı

Huawei’nin 5G, Wi-Fi, ses ve video dahil olmak üzere birçok patent paketi vardır. Yeni anlaşma, dünya çapında inovasyon ve araştırma hızını artıracak. Ayrıca tüketicilere daha rekabetçi ürün ve hizmetler sunar. Her iki şirket de yeni çapraz lisanslama anlaşmasının hızlı bir büyüme ve gelişme çağının başlangıcı olacağını umuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin faaliyetlerini kısıtlamasıyla, anlaşma Huawei için çok faydalı olacaktır.

ABD kısıtlamalarından önce Huawei, 5G ve 6G araştırmalarında dünya lideriydi. Şirket, çeşitli yetki alanlarında çok sayıda altyapı sözleşmesiyle niş bir pazar oluşturuyordu. Yeni çapraz lisans anlaşmasının kesin detayları şu anda bilinmiyor. Ancak her iki markanın da sonuçta bilançolarını büyütmek için anlaşmanın şartlarından en iyi şekilde yararlanmasını bekliyoruz.

Peki siz Huawei ve Oppo’nun yeni ortaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir