Çinli elektrikli araç üreticisi Nio’nun en son rakibi Tesla’yı açıklamasından bir haftadan kısa bir süre sonra Huawei, Model Y’den daha iyi performans gösterdiğini iddia ettiği bir aracın ayrıntılarını yayınladı. Eğer bu doğruya Huawei Tesla ie rekabete giriyor demektir. En çok telekom ürünleri ve akıllı telefonlarıyla tanınan Çinli teknoloji devi Huawei.

Ancak, kendi kendine sürüş gibi otomobil teknolojileri konusunda otomobil üreticileriyle birlikte çalışıyor. Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su ve CEO’su Richard Yu, Perşembe günü şirketin kış ürünü lansman etkinliğinde Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemine sahip ilk aracının yakıtla çalışan bir araç olan Aito M5 olacağını söyledi. Aynı zamanda Huawei’nin Otomotiv Akıllı İş Çözümleri biriminin CEO’su olan Yu, teslimatların Ay Yeni Yılı’ndan sonra 20 Şubat civarında başlayacağını söyledi. Aito M5 için destek sonrası fiyatlandırma 250.000 yuan’dan (39.063 $) başlıyor. Bu, sübvansiyonlardan sonra 280.752 yuan’dan başlayan Tesla Model Y’den daha düşük. Cumartesi günü Nio, ET5 elektrikli otomobilinin teslimatının sübvansiyondan önce 328.000 yuan (51.250 $) başlangıç ​​fiyatıyla Eylül ayında olacağını duyurdu. Nio’nun ET7’sinin teslimatı Mart ayında 448.000 yuan fiyatla başlayacak.

Huawei Tesla ile rekabete girecek mi?

Yu, bir saatlik sunumunda, Aito M5’in Model Y’den daha iyi, daha yüksek güç ve sürüş menzili sunduğunu iddia etti. Ancak Tesla otomobillerinin aksine, Aito M5, yakıt deposunu genişletmek için bir yakıt deposuna sahip olduğundan tamamen elektrikli değil. sürüş aralığı. Pil gücü bittiğinde. Start-up Li Auto, sübvansiyonsuz 338.000 yuan’da en son modeli listeleyen Li One’a benzer bir yakıt destekli menzil genişleticiye sahip. Yu tarafından açıklanan diğer birçok özellikten bazıları çift katmanlı ses yalıtımı içeriyordu. Yu, şirketin İngilizce açıklamasını Mandarin’e çevirerek, “Sesin mükemmel olup olmadığını anlayacaksınız,” dedi. “Kaliteli bir ‘kütüphane düzeyinde’ deneyim sunabiliyoruz.”

Tesla “Otopilot” sürücüyü dikkatsizleştiriyor

Huawei’nin kendi işletim sistemi olan Aito M5, Aito markası altındaki ilk model, yani “arabaya zeka getir” gibi bir anlama geliyor. Yu, daha önce Huawei bileşenlerini arabalarına koyan ancak tasarımı olmayan otomobil üreticisi Seres’in bir parçası olduğunu söyledi. Ana şirketin web sitesine göre, SF Motors olarak da bilinen Seres, Chongqing merkezli otomobil üreticisi Sokon’un Silikon Vadisi merkezli bir yan kuruluşu. Seres, web sitesinde “dünyanın en büyük iki pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de bağımsız olarak inşaat ve satış yapabildiğini” söylüyor. Akıllı telefonların tüketici hayatındaki rolü. Önemli çünkü neye benzeyeceği fikrini satmaya çalışıyor.Her elektrikli arabada araba fonksiyonlarını ayarlamak ve müzik dinlemek veya film izlemek için dokunmatik ekran bulunur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Huawei Tesla ile rekabete giriyor”

  • Gülnur Etem
    27 Aralık 2021 at 21:13

    Merhaba, Bu haber yabancı bir siteden google translate ile mi buraya eklendi acaba? Düşük cümleler ve yazım yanlışları haberi anlamayı imkansız kılıyor maalesef.