ABD ambargosu nedeniyle HarmonyOS’u geliştiren Huawei, şimdi işletim sistemini küresel olarak piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Android işletim sistemini kullanan ancak ABD ambargosu nedeniyle ekosistem dışına çıkmak zorunda kalan Huawei, HarmonyOS adını verdiği işletim sistemiyle beklentilerini yükseltmiş durumda. Şirket yeni işletim sisteminde yer vereceği yenilikler ile birlikte küresel bir açılım hedefliyor.

150 milyon kullanıcıya ulaşılmıştı

HarmonyOS için yapılan son açıklamalarda HarmonyOS 2.0 ile birlikte 150 milyon kullanıcıya ulaşıldığı belirtilmişti. Bu güncellemenin ardından HarmonyOS için 3.0 sürümü de getiren şirket, Çin pazarıyla sınırlandırdığı sistemi, Çin sınırları dışına çıkarmayı hedefliyor.

2022 yılı itibariyle HarmonyOS 3.0 sürümü etkin olduğu pazarlara sunmayı hedefleyen Huawei, Türkiye’nin de aralarında yer aldığı pek çok pazarda yeni işletim sistemiyle şansını deneyecek. Bugüne kadar başarısı Çin dışında deneyimlenemeyen HarmonyOS, en son uygulama mağazasındaki milyonlarca uygulamadaki virüsler nedeniyle gündeme gelmişti.

Hızla yükselmişti

HarmonyOS işletim sistemi, 2 Haziran itibariyle kullanıma sunulmuştu. İlk haftada 10 milyon, 1 ay sonrasında ise 30 milyon kullanıcıya sahip olan işletim sistemi, 3 ay itibariyle de 100 milyon barajını aşmıştı. Hızlı bir yükseliş yaşayan HarmonyOS için şu anda sektöre olarak beklentiler fazla. Android ve iOS tekelini kırarak bu alanda alternatif yaratması beklenen HarmonyOS, özellikle küresel açılım bu alanda belirleyici olacak. Bu bakımdan 2022 yılında yaşanacak gelişmeler hem işletim sistemi pazarının hem de Huawei’nin geleceğinde belirleyici olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir