Facebook’un çatı şirketi olarak adından söz ettiren Meta’nın metaverse evreni Horizon Worlds, Avrupa’da kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Gelecekteki hafta içerisinde Birleşik Krallık’ta erişime açılacak.     

Metaverse ve NFT‘lerin yaygınlaşmaya başlaması ile beraber pek çok şirket bu teknolojide kendine yer bulmaya başladı. Metaverse denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden biri olan Meta’da metaverse ile ilgili olarak çalışmalar her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Meta bu kez metaverse platformu Horizon Worlds’ü Avrupa’ya açıyor. Horizon Worlds, gelecekteki haftalarda İngiltere, İskoçya, İrlanda ve Kuzey İrlanda’daki kullanıcıların erişimine açık hale gelecek.

Meta, aynı zamanda kullanıcılara ortamları üzerinde daha fazla kontrol sağlamak adına tasarlanan yeni bir özelliği de sunmayı planlıyor. Horizon Worlds, şu ana kadar yalnızca ABD ve Kanada’daki 18 yaşından büyük kullanıcılar için sunuluyordu. Konuyla ilgili son yapılan açıklama ile beraber oyun, Avrupa’da da erişime açık hale gelecek. 

Meta, aynı zamanda “Ses Modu” adlı yeni özelliğini de platforma ekledi. Söz konusu bu yeni özellik ile beraber, Horizon kullanıcıları arkadaş listelerinde olmayan kişileri nasıl duyabileceklerini kendileri belirleyecek. Buna ek olarak ise bilinmeyen sesler ve kasıtsız olarak duyulan konuşmalar da sessize alınabilecek. 

AMD, TSMC’nin, en büyük müşterilerinden biri olmaya hazırlanıyor


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir