NO ve DEI+ of RVO’nun desteğiyle düzenlenen tur da HYGRO Alkmaar, düzenlenen turda 11.8 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, girişime hibe desteği olarak verildi.

Girişim bir ilke imza attı ve “hidrojen değirmeni” konseptini başlattı. Rüzgar türbini içeren değirmen doğrudan hidrojen üretebiliyor. Yapılan girişimle artık rüzgar türbinlerinin ve rüzgar çiftliklerinin tasarımı değişiyor. Girişime göre elektroliz, rüzgar enerjisini elektrikten daha verimli hale getiriyor. 

Bu proje esnasında, rüzgar türbinlerinde entegre hidrojen üretiminin uygulanması ve ardından elde edilen hidrojenlerin benzin istasyonlarına dağıtımı, Kuzey Hollanda bölgesinde 50 ile 80  civarı hidrojen-elektrikli kamyona güç sağlayabilecek miktarda yeşil hidrojen üreteceği belirtiliyor. Açıklanan verilere göre üretilecek hidrojen, 2.500 ila 5.000 hidrojen-elektrikli binek otomobilin yakıtının ve şantiyelerde kullanılan hidrojen-elektrik jeneratörlerinin çalıştırılmasına yetecek miktara eşdeğer oluyor. 

HYGRO, bu proje tamamlandığında hidrojen tedarik zincirindeki fiyatların düşeceğini ve mobilitede hidrojen kullanımının daha hızlı yükseleceğini iddia ediyor. Proje bu şekilde sonuçlanırsa araç maliyetlerinde ve hidrojen arzının hızla düşmesi bekleniyor.

Vlog how it works 1
Jan Willem Langeraar

HYGRO kurucu ortaklarından olan Jan Willem Langeraar:

“Bu proje yalnızca verimli bir zincir ve uygun fiyatlı yakıt ikmal istasyonları için teknik olasılıkları göstermekle sınırlı değil. Her şeyden önce, sürdürülebilir hidrojenin mevcut kurallar dahilinde bir dizel ile rekabet edebileceğini gösterecek.”  dedi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir