Moda alanının öncü markalarından birisi olan Gucci, yaptığı kripto açıklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Marka, Bitcoin ve Dogecoin ile ödeme almaya hazırlanıyor.

İtalya merkezli Gucci, başlangıçta kripto para ile ödemeyi sadece belirli şubelerinde kabul edecek. İlerleyen dönemlerde daha yaygın hale getirilmesi beklenen yeni ödeme sisteminde, 10 farklı kripto para desteklenecek. Bitcoin ve Dogecoin’in yanı sıra Ethereum ve Shiba Inu gibi popüler kripto paraları da Gucci şubelerinde desteklenecek.

Gucci’den kripto para atağı

Kripto para ile ödeme alma noktasında pek çok ülkede önemli gelişmeler yaşanıyor. Gucci tarafından atılacak adım, bu dönüşümün hızlanmasını sağlayabilir. ABD’de başlatılacak testlerden alınacak sonuçlar markanın gelecekteki kripto planlamalarında etkili olacak.

Şirket CEO’su Marco Bizzarri tarafından duyurulan yeni gelişmede CEO, “Gucci, müşterilerine gelişmiş bir deneyim sağlayabilecek yeni teknolojileri her zaman benimsemeye çalışıyor. Artık kripto para ile ödeme yapmak isteyenler, ödeme sistemimize yaptığımız bu entegrasyon sayesinde kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kullanabilecek” dedi. Ödeme noktasında basit QR kod okutmanın yeterli olacak olması, ödeme bölümündeki işleri de hızlandıracak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir