Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından olan Google Chrome için yeni özelliklerin getirilmesine adına çalışmalar sürüyor. Firma aynı zamanda da arama konusunda da yenilikler için adım atıyor. Chrome’da “okuma modu”, Google için ise “perspektifler” özelliği ile karşımıza çıkacak.

Google Chrome için yıl sonunda yapılacak olan özellikte Windows, Mac, Linux ve ChromeOS içinde çıkacak okuma modu ile açılan internet sayfalarındaki yazılı olan içerikleri tek tuşla sade bir formda karşınıza getirecek. İçeriklerin içindeki fotoğraflar ile videoları kaldırarak sayfadaki tüm dikkat dağıtıcı unsurlar devre dışı bırakacak  bu kullanışlı özellik ile web üzerinden sık sık okumalar ve araştırmalar yapan birçok kullanıcıyı fazlasıyla memnun edecek. Buna ek olarak da bugün Google üzerinde spesifik olarak bir adım atılmış durumda. 

İnternet devi arama sonuçlarına “ Perspektifler” özelliği getireceğini de kullanıcılarına duyurdu. Yakın zaman içinde herkesin arama sonuçlarında görülmeye başlayacak fakat ilk adımlarda İngilizce ve ABD ile sınırlandırılacak bu özelliğin arama terimi alanı içinde çıkan en üstteki içeriklerin altına farklı görüş açılarını da ekleyecek. Sonuçlar alanında çıkan “en çok okunan  haberler”  bölümünün alt tarafında çok dikkat çekecek olan “perspektifler”, bir sıra gazeteci, uzman ve diğer öne çıkan kişilerin  aama terminize bağlı çıkanlar hakkındaki fikirlerini gözler önüne serecek şekilde olacaktır. Bu sayede aramaya pek çok farklı bakış açısı düşünceler üzerinden yaklaşabilecek. Mobilde de çalışır durumda olacak altyapı, farklı görüşleri değerlendirmeyi sevenleri memnun edecek gibi gözüküyor.

Google Chrome’dan Macbooklara güncelleme

Google Chrome için bundan önceki zamanlarda spesifik olarak MacBook’lar üzerinde bir güncelleme yapmıştı. MacBook Google Chrome üzerinde yapılan son güncelleme ile enerji tasarrufu konusunda tarayıcı Apple’ın imzasıyla Safari kadar güçlü duruma getirildi. Google’ın yaptığı açıklamasına göre M2 işlemcili 13 inç MacBook Pro ile artık Chrome üzerinde tam olarak 18 saat boyunca Youtube videosu izleyebiliyor durumda  ya da 17 saat boyunca internette gezilebiliyor. Bu enerji tasarrufu modu aktif edildiği zamanda 30 dakika daha artırabileceği söyleniyor ve bu detay Safari’yi sevmeyen MacBook kullanıcıları için güzel bir haber oldu. Pil ömrünü artırmak için Google bazı değişiklikler de yapmış. Bunlar belirli altyapılar ile daha az enerji tüketecek şekilde ayarlamak ve JavaScript zamanlayıcılarının CPU’yu daha az uyandıracak şekilde değiştirme, erişimi optimize etmek için veri yapılarını düzenleyerek ve gereksiz yeniden yükleme durumlarını ortadan kaldırmıştır.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir