Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Google arama motorundaki “medyum” reklamlarını yönetmenliğe aykırı olduğunu düşünerek şirkete ceza kesti. 

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Google arma motorundaki reklamları detaylı inceleme altına aldı. Medyum kelimesi aratıldığında, kelimeyle ilgili olarak birtakım sonuçların kullanıcıların karşısına çıktığı ortaya çıkarıldı. Bu sonuçların ise tanıtım amaçlı Google’da yer aldığına değinen kurul, şirkete yüklü miktarda ceza kesti. Milliyet’ten Meltem Güneş tarafından yapılan haberlere göre; Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Google arama sonuçlarında çıkan “medyum” kelimesi ile ilgili olarak reklamların, kullanıcıları büyücülüğe yönlendirdiğini dile getirdi. Vatandaşların, “Canbar büyüsü, nohut büyüsü, bağlama ve aşık etme büyüsü” gibi işler hakkında aramalar yapanların iletişim bilgilerine ulaşıldığının bilgisi verildi. 

Google, 114 bin TL ‘medyum’ cezası kesti

25 1

Ticaret Bakanlığı incelemeleri karşısında, belirtilen söylemlerin Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nin “Falcı, medyum, astrolog ve benzerleri tarafından verilen hizmet reklamları ile yasa dışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları hiçbir şekilde yapılamaz” hükmüne aykırı olduğunu dile getirildi. “Medyum” kelimesi aratılarak ulaşılan bu reklamlar sebebiyle, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında 114 bin 326 lira idari para cezasına çarptırıldı. Bununla beraber belirtilen reklamların durdurulmasına da karar verildi. 

iPhone 12 reklamlarının da rekabete uygun olmadığı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, televizyonda ve Apple Türkiye’nin YouTube hesabı üzerinde iPhone 12 için sunulan reklamların, “tüketiciyi aldatmaya yönelik” olduğunu ortaya çıkardı. Bu bağlamda ise Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi ile ilgili olarak 457 bin 308 lira para cezası uygulandı ve söz konusu reklamları kaldırılması belirlendi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir