Tender ile Google arasında gerginlik tırmandı. Google, flört uygulamasını Play Store’dan kaldırmak için izin istedi.

Google Tinder’la anlaşma sağladı

Google ile Tinder arasında uzun süredir devam eden belirsizliğin ortasında yeni bir kararın alındığı ortaya çıktı. Tinder, OkCupid ve Hinge gibi uygulamaların geliştiricileri Match Group, Play Store’dan kalıcı olarak kaldırılabilir.

Google, Tinder’ı sahibini Play Store’dan eşleştirecek mi?

Flört uygulaması devi ile Google arasında gerilim tırmanıyor. Google, Match Group’un uygulamalarından haksız bir şekilde yararlandığını ve karşılığında Play Store’a ödeme yapmadığını iddia ediyor.

Google, Tinder geliştiricisiyle açtığı bir hak ihlali davasında Match Group’u Play Store’dan kaldırmak için izin başvurusunda bulundu. Yazılım devi ayrıca Tinder, OkCupid ve Hinge gibi uygulamalardan haksız kazanç elde etmeyi hedeflediği için maddi tazminat talep ediyor.

İlk olarak Matchgroup, Mayıs ayında Google’a dava açtı. Match, Play Store’un Android için bir tekel haline geldiğini ve uygulamaların buna göre çalıştığını söyledi. Match, uygulamada Google’ın ödeme sistemini kullanmak istemedi.

Geliştirici ayrıca Google’ın ücretlerinin “çok yüksek” olduğunu belirtti. Ancak Google, bu iddiaların doğru olmadığını ve tüm geliştiriciler için aynı kuralların geçerli olduğunu belirtti. Daha önce Spotify ve geliştirici Fortnite Epic Games, Google ve Apple’a benzer bir itirazda bulunmuştu. Bu iki şirketin başvuruların yüzde 15 ila 30’undan komisyon aldığını belirtmek gerekir.

Match Group’un diğer flört uygulamalarının, özellikle de Tinder’ın geleceği şu anda belirsiz. Ancak şirket, Match Group’un daha önce kendileriyle sözleşme imzaladığını da unutmamak gerek. Görünüşe göre Google, Tinder’a böyle bir opsiyon tanımaktan zaman içinde rahatsız oldu. Ya da bu olay ardından daha fazla uygulamanın benzer bir taleple Google’ın kapısını çalmış olması da mümkün. Şirketin anlaşmadan neden vazgeçmek istediğinin arkasında yatan neden şu an için belirsiz. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?