Google Podcasts 18 Haziran 2018’de yayınlandıktan sonra  Kasım 2020’ Play Store’de 50 milyon kez indirilen ilk uygulama olmuştu. Birkaç ay sonra bu sayı 100 milyona ulaştı. Şu anda yapılan açıklamalara göre ise kullanıcılar tarafından sevilen uygulama diğer podcast uygulamaları henüz 100 milyon indirmeyi geçemezken 500 milyon indirilme barajı geçti.  

Google Podcasts, bilgisayar, telefon, hoparlör gibi birden fazla cihazda kullanılabiliyor ve çevrim dışı kullanımı da sunuyor. 2018 yılında podcast dinlemek ve istenilen yayıncıların podcast’lerini takip edebilmek için  sunulan uygulama, Google’ın arama uygulaması ve Google Asistan ile entegre olarak çalışıyor. Google herhangi bir uygulama yüklemeden Podcast’lere ulaşıp dinlemenize olanak sağlıyor. Google arama sonuçlarında Podcast’ler ile ilgili bilgiler haricinde bölümleri de  paylaşıyor. 

YouTube’de rekabete katılıyor

YouTube'a podcast özelliği geliyor
YouTube’a podcast özelliği

Geçtiğimiz Şubat ayında YouTube video dublaj özelliğini kullanıcılara sunmak için hazırlanmaya başladı. YouTube bu yeni özellikten sonra Podcast’leri de YouTube Music’e ekleyeceğinin haberini verdi. Söz konusu olan özellik sayesinde hem içerik üreticileri daha geniş bir kitleye ulaşacak hem de YouTube videolarının izlenme sayısında artış yaşanacağı belirtiliyor. Yeni Podcast özelliği ile Youtube’un da bu alana adım atması diğer uygulamalar ile farklı bir rekabet ortamı oluşturacağa benziyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir