Google bu haftadan itibaren belirli ülkeler içerisinde Google Play üzerinden Android oyunlarının Windows sistemlere sahip olan cihazlara indirilmesine izin veriyor. Sistem bunun için bir emülatör kullanıyor. 

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft’un radikal bir karar alması sonucunda Windows 11 işletim sisteminde Android uygulamalarına destek vereceklerini açıklamasının ardından çalışmalar hızla devam ediyor. Süreç şu an için biraz zorlayıcı gibi gözüküyor olsa da Google’ın devreye girmesiyle daha da hızlanacak. 

Apple tüm iPhone’larda geçerli olacak temassız ödeme özelliği üzerinde çalışıyor

Google Play mağazası yenileniyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google bir süre önce Windows 10 ve Windows 11 sistemler için Google Play oyunlarını yerleşik bir şekilde indirmeye sunacağı belirtmişti. Bu haftadan sonra gelirli olan ülkelerde Google Play mağazasında Windows indirme seçeneği daha da aktif oluyor. Lineage2M oyununun Google Play sayfasına masa üzerinden ulaşabilen kullanıcılar Download on Windows ibaresi ile karşılaşmaya başladı. Bu ibareye tıklandığında Windows üzerine bir exe dosyası indirebilirsiniz. Dosyalar Purple adındaki bir emülasyon üzerinden de çalıştırmak mümkün olacak. Microsoft’un farklı bölgeler içerisinde farklı emüsyonlar kullanıp kullanmayacağı ise belirsizdir. Aynı zamanda herkesin erişimine ne zaman açılacağı da bilinmiyor. Windows 11 işletim sistemi üzerinde Android uygulama desteği ise gelecek ay içerisinde ön izlemeye açılacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir