Google Play Store mobil cihazlar için tasarım değişikliğine gidecek. Yeni bilgilere göre tabletler için özel bir Google Play Store tasarımı önümüzdeki yıl kullanıcılara sunulacak.

Google Play Store, Android ekosistemindeki oyun ve uygulamalara erişmenin en kolay ve resmi yolu. Farklı cihazlarda kullanılan mağaza, bugüne kadar aynı tasarımı kullanıyordu. Ancak bu durum yakında değişecek. Google, bu yılki I/O geliştirici konferansında tablet odaklı yeni bir tasarıma geçiş yapacağını duyurdu. Tabletler ve katlanabilir modeller için geliştirilecek yeni Google Play Store, bu cihazlardaki geniş ve esnek ekranların daha işlevsel hale gelmesini sağlayacak. Yapılan açıklamalar ile duyurulan yenilik, üstelik ekran görüntüleriyle de desteklendi.

Google Play Store’dan geri ödeme nasıl alınır?

İşte yeni Google Play Store

71

Yeni Google Play Store tasarımında daha kompakt bir tasarım tercih edilmiş durumda. Bu kapsamda ise oyunlar sayfasında oyunların açıklamaları, ekran görüntüleri detaylı olarak görülebilecek. Bu sayede oyunlar ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için oyun detay sayfasına erişilmesi gerekmeyecek. “Bu içerik yönlendirmeli yaklaşımın amacının, uygulamanızı mağazada daha iyi temsil etmek ve kullanıcıların yükleme kararları vermelerine yardımcı olmak” denilerek duyurulan yeni özellik, Google’ın bundan sonraki süreçte yapacağı yenilikleri net olarak bizlere gösteriyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir