Google, sesli ve görüntülü aramaları Meet ve Duo uygulamalarını tek bir uygulamada birleştirme kararı almıştı. Şirket bu konudaki adımı resmi olarak attı. Detaylar haberimizde!

Google Meet canlı çeviri özelliği herkesin kullanımına sunuldu

Google bugün görüntülü arama uygulamalarından ikisi olan Duo ve Meet’i tek bir platformda birleştirdiğini duyurdu. Yakında tek Google Meet uygulaması olacak ve Google, uygulama kullanıcılarının hayatlarındaki hemen hemen herkese söyleyeceği şey olacağını umuyor.

Android için Google Meet indir
iOS için Google Meet indir
Android için Google Duo indir
iOS için Google Duo indir

Google, bu iki uygulamayı birleştirerek modern iletişim araçlarının başına bela olan bazı sorunları çözebileceğini umuyor. Google Workspace başkanı Javier Soltero şunları söyledi:

“Gerçekten önemli olan, insanların hangi aracı, hangi amaçla, hangi koşullarda kullanacaklarını nasıl seçeceklerini anlamak. Dijital yaşamlarımız, her biri kendi kuralları ve normları ve iletişim listesi olan, bazıları iş amaçlı ve bazıları kişisel olan milyonlarca farklı sohbet uygulamasıyla dolu. Google, tüm bunları bir araya getirmek için Gmail adreslerini ve telefon numaralarını kullanabileceğini umuyor. Size bu şekilde ulaşabilmek gerçekten önemli ve güçlü. Daha sonra, tüm bu farklı kimlikleri yönetmek ve sonuçlarıyla başa çıkmak yerine, size ulaşılmasını isteyip istemediğinize karar vermenize izin vereceğiz.”

Uygulamaları birleştirmek iyi bir fikir mi?

Soltero, Google görev yaptığı süre boyunca sık sık “erişilebilirlik” hedefinden bahsediyordu ve bu fikir Google’ın iletişim uygulamalarını diğer birçok hizmetine entegre etmesine olanak tanıtıldı. Bu iyi bir fikir olsa da her şeyi iç içe ekleyerek birbirine karıştırmak bazı karmaşaları da beraberinde getirebilir. Artık kullanıcılar Google’ın iki uygulamasından da toplantı başlatabilirler. Fakat bu durum toplantıların düzensiz olmasına neden olabilir ve iyi olan bir fikir işlevsellikte sınıfta kalabilir…

Özellikle son yıllarda Meet, her türlü toplantı ve grup sohbeti için güçlü bir platform haline gelirken, Duo bir mesajlaşma uygulaması gibi kullanılıyordu. Google, gelecekte Duo’nun özelliklerini geliştireceğine söz vermişti. Bunun için uygulamaların özelliklerini birleştirmenin şirkete uzun vadede kazanç mı yoksa başarısızlık mı getireceğini birlikte göreceğiz.

Peki siz Google’ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google Meet ve Google Duo’nun birleşmesi nasıl oldu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir