Search On adı ile her yıl geleneksel bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte, Google’a getirilecek yeni özellikler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Google, Search On olarak adlandırılan etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Yeni etkinlik ile birlikte Google arama sistemlerinde yapılması planlanan yenilikler hakkında bilgiler paylaşan Google, özellikle görsel arama için daha gelişmiş deneyimler sunacağını da gösterdi. Yapılan açıklamalara göre Google lens odaklı olarak yapılacak yeni güncellemeler, kullanıcıların pek çok farklı yeteneği kullanmasına imkan tanıyacak.

İlk olarak 2017 yılında duyurulmuştu

2017 yılı itibari ile Android telefonlarda kullanılmaya başlanan yapay zeka destekli görüntü tanıma hizmeti, bugüne kadar çok fazla ön plana alınmamıştı. Ancak yeni güncellemeler ile birlikte bu konuda çok farklı önemli gelişmeler gerçekleştirilecek Google Lens’in etkinliğini çok daha arttıracak olan Google, kullanıcıların aradığı içerikleri görsel olarak daha kolay ve doğru sonuçlar ile aramasına imkan tanıyacak.

Hassas arama desteği geliyor

Google Lens ile yapılacak aramalarda kullanıcılar almak istediği bir ürün hakkında daha detaylı bir şekilde araştırma yapabilecek.  Üzerinde kalp desenleri bulunan bir tişört satın almak isteyen kullanıcı direk arama bölümüne bu sorguyu yazarak sonuçlara ulaşabilecek. Sonuçlara ulaşıldığında ise özellikle beğenilen bir modelin benzerlerini görebilmek adına kullanıcılar arama sonuçlarındaki ekrandan kırpma özelliği ile istenilen kareleri kırparak tekrar mevcut görsel üzerinden arama yapabilecek. Üstelik iyileştirilen performans ile birlikte kullanıcıların direkt görseller üzerinden yapacağı sorgulamalarda daha başarılı ve doğru sonuçlar sunulmaya başlanacak. Android ve iOS platformlarında önümüzdeki günlerde yapılacak güncelleme ile kullanıcılara sunulacak yenilikler, kısa süre içerisinde milyonlarca cihaza güncelleme ile gönderilmiş olacak. 

Son dönemlerde yapay zeka desteği ile Google arama fonksiyonlarına yönelik önemli iyileştirmeler yapan Google’ın planlamasının bir parçası olarak duyurulan Google Lens geliştirmesi, şimdiden geleceğin arama motorlarına dair bizlere işaretler veriyor. En kısa sorgular ile sonuca ulaşılmasını hedefleyen yeni arama motorunda, kullanıcıların görseller ya da daha doğal bir dil ile yapabilecek sorgularında ne kadar kolaylık elde edeceği de görülebiliyor. 

Google tarafından yapılan paylaşıma göre yeni özellik şöyle çalışacak;

google lens search on 21 mum compressed 858

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir