Yeni işletim sistemi için önemli bir adım atan Google, Android 14 Beta 1 programını kullanıma sundu.

Adroid kullanıcılarının büyük bir merakla beklediği Android 14 için Google’dan beklenen ilk adım geldi. 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android 14 sürümünün Beta 1 versiyonu bugün yayınlandı.

Android 14 Beta 1 sürümünü ilk olarak Pixel telefon kullanıcıları deneyimleyebilecek

Google'ın Android 14 Beta 1 programı yayınlandı
Google’ın Android 14 Beta 1 programı yayınlandı

Google bugün itibariyle kullanıma sunduğu Android 14 Beta 1 sürümünü ilk olarak Pixel modellerinin kullanımına açtı. Programı yalnızca Pixel 4a’dan Pixel 7 Pro’ya kadar olan modeller güncelleyebilecek. Google aynı zamanda kullanıcılarını ilk beta sürümünün kararsız olabileceği konusunda da uyarıyor.

Android 14 neler sunacak?

Android 14 sürümü birçok yenilikle karşımıza çıkacak. Google Android 14’te, hackerların sohbetler, banka bilgileri ve görseller gibi alınması istenmeyen ekran görüntülerin engellenmesi için bir algılama çerçevesi tasarladı.

Programın bir başka dikkat çeken özelliği ise erişim güncellemesi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir uygulamanın erişebileceği fotoğrafları sınırlandırabilecek ya da isterse tamamen engelleme imkanına sahip olacak. Programda, ” Tüm fotoğraflara erişim izni ver”, ” Seçilen fotoğraflara erişim izni ver” ve ” İzin verme” seçenekleri kullanıcıya sunulacak.

Google Android programın yeni sürümünde güvenlik ve gizliliği ön olanda tutmayı amaçlıyor. Bu nedenle Google, yeni Android sürümünde daha katı API gereksinimleri uygulanacak. Yeni kuralların ardından sistem API düzeyini karşılamayan uygulamaların APK dosyalarının yüklenmesine de izin vermeyecek.

Google’ın yeni sürümüne eklemeyi planladığı bir diğer özellik ise “Uydu Bağlantısı” olacak. Günümüzde uydu teknolojisinin de gelişmesiyle akıllı telefon üreticileri uydu bağlantısını sunmaya başladı. Uydu bağlantısı sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlarında hücresel bağlantının çekmediği yerlerde bile iletişim kurabilecek.

Yeni sürüm aynı zamanda Google ve Samsung’un oluşturduğu Health Connect ile de uyumlu olacak. Kullanıcıların sağlık analizlerini yapan uygulama, direkt olarak uygulama menüsünde yer almıyor. Kullanıcılar uygulamaya Hızlı Ayarlar kısmından erişebiliyor, uygulama aynı zamanda üçüncü taraf sağlık uygulamalarının sağladığı tüm verileri de bir araya getirerek kullanıcının kontrol etmesini kolaylaştırıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir