Google CEO’su olan Sundar Pichai, The Wall Street Journal’a verdiği röportajda, arama sonuçlarına GPT tarzında yapay zeka entegre etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kullanıcıların Google’a soru sorduklarında etkileşime geçeceğini açıklayan Pichai, söz konusu özelliğin tehditten ziyade bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Yapay zeka destekli sohbet robotları ile arama motorlarını geliştirmek mümkün

Microsoft, OpenAl’ye yaptığı yatırımdan sonra ChatGPT temelli bazı özellikleri Bing’e ekleyerek arama motorlarına yeni bir özellik kazandırdı. Bu hareketten sonra Google’ın Bard isimli yeni bir dil modeli geliştirdiğini ancak pek de başarılı olmadığı görülüyor. Şirketin kendi içinde konuyla ilgili başka çalışmalar yaptığı biliniyordu. Sundar Pichai’nin yeni açıklamaları da plana kesinlik kazandırmış oldu. Google’ın dünya çapındaki yüzde 93.4’lük pazar payı göz önüne alındığında, yapay zekaya yapacağı her yatırımın etkisi Bing’ten çok daha fazla olacağı da yadsınamaz. Özetle bu teknoloji devinin yapay zeka alanında hala bir şansı var.

Pichai, yapay zeka destekli sohbet robotlarının arama motorlarını geliştirmenin bir yolu olduğunu söyledi. Google’a yeni eklenecek bu sistem hakkında belirli bir zaman aralığı yok fakat Sundar Pichai, başarılı olmak için şirket içinde şimdiden bazı değişiklikler yapıldığını söyledi: Google’ın iki ana yapay zeka ekibi olan Brain ve DeepMind arasında daha fazla işbirliği yapılacak.

Şu an ki durumda Google’ın Microsoft’un gerisinde kaldığı belli. OpenAl’nin kullanıma sunmuş olduğu GPT-4 modeli tarafından desteklenen ChatGPT eksiklikleri olsa da iyi çalışıyor. OpenAl tarafında yaşanacak en küçük gelişmenin Bing tarafına da yansıyacağını düşünecek olursak Google cephesinde bir an önce yapay zekaya adım atılması şart.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir