Google, Android, Chromebook ve Wear OS için bağlantı, üretkenlik ve erişilebilirliği geliştirmek amacıyla tasarlanmış çok sayıda yeni özelliği duyurdu. Duyuru, bugün Barselona’da başlayan Mobil Dünya Kongresi (MWC) ile aynı zamanda yapıldı. Bu yeni özelliklerin arasında pek çoğu merakla bekleniyordu, bunlardan bazılarının Chromebook’ta Fast Pair desteği, telefonunuz ve akıllı saatiniz için Google Keep kısayolları ve Wear OS için yeni erişilebilirlik modları olduğu biliniyor.

wearos2

Şirket, Fast Pair’in yakında tek dokunuşla yeni Bluetooth kulaklıklarını bir Chromebook’a bağlayabileceğini duyurdu. Eğer ki kullanıcının Android mobil cihazıyla zaten kulaklık ayarlamışsa, Chromebook’u da otomatikman bu kulaklıklara bağlanacak. Google yapılan bu güncellemenin yayınlanma zamanı hakkında kesin bir bilgi paylaşmamış olsada “yakında” yayınlanacağı biliniyor.

WearOS yeni özelliklerle kullanıcı karşısına çıkıyor

Bugün duyurulmuş olan diğer bir ses geliştirme ise pek çok kişiyi memnun edecek bir özellik olacak. Google Meet yakında daha fazla Android telefonda toplantı sırasında konuşurken arka plandaki sesleri filtreleyecek gürültü engelleme özelliği sunacak.

Ayrıca şirket kullanıcıların yakın zamanda Chrome’daki metin, resim ve video gibi içeriklerin boyutunu sayfa düzenini koruyarak %300’e kadar kolaylıkla  artırabileceklerini duyurdu. Kullanıcılar tercih ettikleri içerik boyutunu varsayılan olarak ayarlayabilecekler ve bu sayede tarayıcıyı her başlattıklarında değiştirmek için uğraşmalarına gerek kalmayacak. Bu yeni güncelleme bugünden itibaren Chrome Beta’da kullanılabilecek ve yakın zamanda tüm kullanıcılara da sunulması bekleniyor.

Ayrıca şirketin bilinen planları arasında kullanıcıların notlarını hızlı bir şekilde yönetmeleri için ve yapılacaklar listelerini Ana ekranlarından kontrol edebilmeleri için geliştirilen bir Google Keep tek not widget’ı yayınlamak olduğu biliniyor. Widget, Keep uygulamasından notlara eklenen hatırlatıcıları, arka plan renklerini ve resimleri görüntüleyecek ve bunların yanında akıllı saatinizle de senkronize işleyecek. Google Keep ayrıca, kullanıcının saat yüzeyine basit bir dokunuşla notlar ve yapılacaklar listeleri oluşturmak için iki yeni kısayol ekleyecek.

Google, kullanıcıların Android için Google Drive uygulamasında PDF’lere açıklama eklemek üzere bir kalem kullanmasına ayrıca ekrana dokunmasına imkan sağlayan bir diğer üretkenlik özelliği de yayınlıyor. Not veya geri bildirimlerinizi yazmak için farklı mürekkep vuruşları kullanabilir veya sizin için önemli metinlerinizi tabletinize veya telefonunuza kaydetmek için vurgulayıcı aracı kullanımınıza açık olacak. Ardından, açıklama eklediğiniz belgelerinizi gizleyebilir, geri alabilir, silebilir ve yeni bir kopyasınıda  kaydedebileceksiniz. Android için Google Drive’da serbest elle ek açıklama artık kullanılabilir olacak.

Tüm bunlara ek olarak ayrıca Wear OS, saat erişilebilirliğini iyileştirmek için tasarlanmış iki yeni ses ve görüntü modu ekleniyor.. Kullanıcılar bu sayede bölünmüş sesin sebep olduğu yönelim bozukluğunu sınırlamaya yardımcı olmak amacıyla yakında tek ses moduna erişebilecek. Yeni renk düzeltme ve gri tonlama modları ile kullanıcılara saatlerinin ekranı için daha fazla seçenek sunulacak.

Ayrıca şirket, kullanıcılarının Google’ın emoji tasarımlarının birleştirilmiş ve yeniden karıştırılmış çıkartma sürümlerini göndermelerine de imkan sağlayan bir Gboard özelliği olan Emoji Kitchen’da yeni emoji kombinasyonlarını kullanabilecekleri şekilde güncellemeye gidecek.. Kullanıcıların üzerinde oynayabilecekleri ve sonrasında başkalarıyla paylaşabilecekleri yeni basketbol takımı ve bahar seçenekleri de yer alıyor.

Bir diğer yeni eğlenceli özellik ise, mağaza içi işlemlerinizi onaylamanıza yardımcı olmak amacıyla Google Cüzdan’da yeni dokun-öde animasyonlarının yakında kullanıma sunulacak olması. Google, kullanıcıların önümüzdeki hafta itibari ile “neşeli penguenler” ve diğer karakterleri görmeye başlayacağını belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir