Google, Chrome tarayıcısı için Android kullanıcıları “Tüm sekmeleri kapat” menü seçeneğine dokunduklarında açılan bir onay iletişi  kutusu yayınlandı. 

Google Chrome, Android akıllı cihazlarda en yaygın olarak kullanılan tarayıcı olarak belirtiliyor. Google, “Canary” kararsız olan yayın kanalı ile beraber her zaman Chrome için yeni özellikleri test ediyor. Google’ın şu an için Chrome 100 Canary derlemesiyle test ettiği bir takım özellikler vardır. Yeni özellik, üç noktalı olan menüdeki “Tüm sekmeleri kapat” seçeneğine yanlışlıkla dokunulduğunda karşılaşılan veri kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yeni onay iletişim kutusu özelliği öncelikle Techdows tarafından fark edilmiştir. Daha önce de belirtildiği üzere, Google söz konusu bu özelliği Chrome 100 Canary derlemesinde kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bu yapıda, kullanıcılar üç noktalı olan menüde, “Tüm sekmeleri kapat” seçeneğine dokunduğunda, “İptal” veya “Tüm sekmeleri kapat” seçeneklerinin yer aldığı bir onay kutusu ile karşılaşıyor. 

Twitch’te ulaşılamayan profillerle ilgili bilgi verilecek

Bu özelliğin halihazırda bulunan yapıda yayında olmadığını da belirtmek gerekir. Yani, yeni özelliği test etmek isteyen kullanıcılar Chrome Canary’i de indirmesi gerekir. Bu işlemden sonra ise özelliği aktif hale getirmek için chrome://flags sayfasının açılması ve “Tüm sekmeleri kapat kalıcı iletişim kutusu” için “Etkin” seçeneğinin seçilmesi gerekiyor.

Google, Chrome için yeni özellikleri diğer platformlarda da test etmeye hızla devam ediyor. Son zamanlar içerisinde Windows, macOS, Linux ve Chrome OS için Google Chrome Canary’nin en son derlemesinde yeni özelliklerin olduğu ortaya çıktı. “Sekme sesini kapatma kontrolü” bayrağı aktif hale getirdikten sonra, kullanıcılar bir sekmeyi hızlı bir şekilde sessize almak için hoparlör simgesine tıklayabilirler. Chrome bayrağının belirtildiği üzere, Google şu an için küresel medya kontrolü alanının yanı sıra bu özelliğin kullanımını takip etmektedir. Söz konusu bu özelliğin, Chrome sekmesine mi ulaşacağı yoksa Chrome’un global medya kontrolü alanında yer alacağı ise şu an için belli değildir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir