Google, resmi blog adresi üzerinden yayımlanan yeni gönderide 2021’in favori Chrome uzantıları paylaşıldı.

Google, 2021 yılının sona ermesine yakın bir süre çeşitli uygulama ve servislerinde en popüler olan içerikleri paylaşmaya devam ediyor. Yeni paylaşım Chrome uzantıları için oldu. Google Chrome kullanan milyonlarca kullanıcı, pek çok farklı uygulama ile yapabileceği işlemleri Google Chrome uzantıları ile gerçekleştirebiliyor. Büyük kolaylık sunan Google Chrome uzantıları için 2021 yılında öne çıkanlar, Google tarafından paylaşıldı. “2021’in favori Chrome uzantılarımız” başlığı ile yayınlanan blog gönderisine göre tarayıcı kullanımı sırasında üretkenlik, öğrenme gibi pek çok farklı ihtiyaca karşılık farklı uzantılar ön plana çıktı.

İletişim ve birlikte çalışma araçları

İletişim kurmak ve iş birliği yapmak için Chrome uzantıları arasında ön plana çıkan 3 eklenti; Loom, Mote ve Wordtune oldu. Video çekmek, paylaşmak için Loom uzantısı tercih edilirken, yazılar kullanılması gerektiğinde Mote uzantısı kullanılabiliyor. WordTune ise cümleleri yeniden ifade etmek adına kelimelerin gücünden yararlanıyor.

Üretkenlik araçları

Verimliliği artırmak ve üretken olmayı tercih edenler için ise 4 farklı uzantı ön plana çıkıyor. Forest, sanal ağaç dikme ve ödül kazanma uzantısı olarak dikkat çekerken, Dark Reader koyu modların kullanımını sağlıyor. Tam Manager Plus, çoklu sekmelerle çalışmayı sevenlerin ise Chrome kullanmasını daha basit hale getiriyor. Ekran görüntüsü almak ve görüntü üzerinde düzenleme yapmak isteyenler için ise Nimbus bir numaralı seçim.

Öğrenme araçları

Tarayıcı kullanımı sırasında yeni diller ve farklı bilgiler öğrenmek isteyenler için ise 4 farklı seçenek arasından seçim yapılabilir. Böylece uygulama uzantıları üzerinden yapacağınız kolay kullanımlarda basit ve pratik seçenekler sizleri bekliyor. Bu alanda öne çıkan seçenekler ise şöyle; Kami, INserLearning, Toucan ve Rememberry.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir