Online alışveriş dünyasının önemli isimlerinden Getir, Türkiye’yi etkisi altına almasına beklenen soğuk hava durumları ile ilgili açıklamalar yapıldı. Şirket ile ilgili olarak konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre kuryeler, kötü hava şartları süresince motorla değil otomobillerle hizmet vermeye devam edecek. 

Türkiye, birkaç gündür kış mevsimini en yoğun şekilde yaşamaya devam ediyor. Öyle ki ülkenin dört bir yanından sert hava koşullarına dair bilgiler geliyor. Fakat esas kış aylarının henüz gelmediği de belirtiliyor. Öyle ki Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye, yarınla beraber tekrar soğuk havanın etkisi altına girecek. Sektöre dair önemli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, bu soğuk hava sistemleri sebebiyle İzmir ve Antalya gibi genelde sıcak olan kentlere bile kar yağacağını belirtiliyor.

TikTak üzerinden elektrikli araba kiralama dönemi başlıyor

Bu durumun değişmesini sağlamak elbette ki mümkün olan bir durum değildir. Fakat olumsuzluklara karşı alınabilecek bir takım önlemler vardır. Örnek vermek gerekirse Getir, hava koşullarıyla ilgili olarak yeni bir karar aldığı belirtildi. Şirket tarafından elde edilen bilgilere göre kuryeler, kötü hava koşulları sebebiyle motosikletlerle değil, araçlarla hizmet vermeye devam edecekler. Getir, hava şartlarının kötü olması halinde yaşanabilecek olası gecikmeler için de şimdiden özür diledi. Yakın zamanda konuyla ilgili daha net bilgiler elde edilebilir. 

Getir’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

“Kuryelerimizin güvenliğini her şeyin önünde tutuyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerini yakından takip ediyor ve gereken tedbirleri alıyoruz. Tüm yurtta beklenen olumsuz hava koşullarının kuryelerimizin güvenliğini tehlikeye atmaması için hava muhalefetinin olduğu durumlarda motorlarımızla hizmet vermeyip, araçlarla teslimat yapacağımızı hatırlatmak isteriz. Bu önlemler sebebiyle siparişlerinizde yaşanacak gecikme ve iptaller için göstereceğiniz anlayışa şimdiden teşekkür ederiz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir