Twitter’daki paylaşımla ortaya çıkan GetContact’ın hacklendiği iddiası sosyal medya gündemine bomba gibi düştü! Ayrıntılar burada…

GetContact nedir? GetContact nasıl kullanılır?

Teknoloji sitesi Technopat’ın genel yayın yönetmeni Recep Baltaş, bugün Twitter hesabından GetContact uygulamasının hacklendiğini iddia etti. Recep Baltaş, bu paylaşımında ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 700 milyon kişinin kişisel verilerine hackerların el koyduğu bir bağlantı aldığını duyurdu. Bu uygulama gerçekten hacklendi mi? Gelelim haberin detaylarına.

Hacker’lar GetContact’ın kurucuları ile iletişime geçmek istiyor

Recep Baltaş, hackerların GetContact’ın kurucuları ile iletişime geçmek istediğini yoksa telefon numaralarını şirketin kurucularına ve yöneticilerine yayınlayacaklarını söyledi. Bilgisayar korsanları, aralarında birçok ünlünün ve YouTuber’ın da bulunduğu listedeki verileri paylaşmak istediklerini söyledi.

Hackerların, GetContact’ın kurucularının bilgisayar korsanları ile pazarlık yapmamaları halinde, hemen veri listesini paylaşmaya başlayacakları iddia ediliyor. Recep Baltaş’ın dağıtımı kısa sürede sosyal ağlara konu oldu. Birkaç Twitter kullanıcısı bu konu hakkında yorum yapmaya başladı.

Recep Baltaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Az önce bir hacker grubu WhatsApp’tan iletişime geçti. Getcontact’ı hacklediklerini ve 700 milyon kullanıcının verisini elde ettiklerini iddia ediyorlar. İddialarını kanıtlamak amacıyla bir link de paylaştılar fakat yasal sebeplerden burada paylaşamıyorum. Hackerların paylaştığı linkte şirket kurucusunun ve yöneticilerinin numaralarına ek olarak Danla B. ve Cem B. gibi bazı ünlülerin telefon numaraları da mevcut. Talepleri: “Getcontact kurucuları bizimle pazarlık yapmaya karar verene kadar yakında daha fazla veri yayınlayacağız.”

https://twitter.com/buckberi/status/1521922002633826304

GetContact Türkiye’de popüler bir uygulamadır ve son zamanlarda popüler hale gelmiştir. Şirket bir uygulamayı şöyle tanımlıyor:

“GetContact, arayan kişinin kimliğini, kişilerinizde kayıtlı olmasa bile bilmenizi sağlar. Rahatsız edici aramaları filtreler ve yalnızca tercih ettiğiniz kişilerin sizinle iletişim kurmasına izin vermenizi sağlar.”

Geçtiğimiz günlerde ünlü gazeteci Nevsin Mengü’nün geçtiğimiz günlerde hacklendiği iddiaları da Twitter gündemine bomba gibi düşmüştü. Sosyal medyada büyük bir olay yaratan hacker hemen tutuklanarak yargılanmıştı.

Son zamanlarda ülkemizde ve dünyada veri hırsızlığının artması teknoloji ile uğraşan insanları korkutmaya başladı. İnternet siteleri ve teknoloji şirketlerine bu konuda büyük iş düşüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir