General Motors (GM), ChatGPT de kullanılan aynı makine öğrenimi modellerine dayanan bir araç içi dijital asistan üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu bize yapay zeka destekli chat botların hayatımızın her alanında hızlı bir şekilde yer aldığını gösteriyor.

Otomotiv devi, geliştirilmekte olan bu son teknolojinin sürücüleri her an destekleyen dijital asistanı olarak öngörüyor. Örnek verecek olursak, asistan size arabanızın lastiğinin patlaması durumda onu nasıl değiştireceğinizi gösterebilecek. Garaj kapısı açıcılar da dahil olmak üzere pek çok cihazla uyumlu entegrasyon ve zamanlama özellikleri de sunabilecek.

Apple elektrikli aracı için sunroof patenti aldı
Yeni bir araç içi dijital asistan yolda!

Bir General Motors yetkilisi, “Bu değişim, sesli komutların evrimi gibi tek bir yetenekle ilgili değil, bunun yerine müşterilerin gelecekteki araçlarının yeni teknolojiler söz konusu olduğunda genel olarak çok daha yetenekli ve taze olmasını bekleyebilecekleri anlamına geliyor.” açıklamasında bulundu. 

Semafor’a göre ise dijital asistan, diğer tüm chatbotlardan farklı çalışacak. Nasıl derseniz GM’nin, Chat GPT’yi çalıştıran büyük dil modellemelerinin üstüne “arabaya özgü bir katman” eklemek üzere çalıştığını bildiriliyor. 

GM Başkan Yardımcısı Scott Miller, “Chat GPT her şeyin içinde olacak.” açıklamasını yaptı.

Geliştirilmekte olan teknoloji, otomobil üreticisi ve Microsoft arasındaki daha geniş bir iş birliğinin parçası olacak. 2019 yılında iki ortak sürücüsüz araçlar üzerinde çalışmıştı. Microsoft, OpenAI’nin tek bulut sağlayıcısı GM’nin araç içi asistanının  Azure üzerinde çalışacağı anlamına gelmekte. GM, Semafor’a yazılım kullanılacak için bir ismin olup olmadığını açıklamadı ve olası bir çıkış tarihi de paylaşmadı. Güncel süreci takip edeceğiz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum, İmza bünyesinde dijital çırak olarak görev alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir