G Suite ücretsiz legacy sürümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Google, servisin tamamen kapatılacağını duyurdu. Ücretsiz sürüm artık kullanım dışı kalacak.

Google tarafından geçtiğimiz yıllarda duyurularak işletme ve okullar için özel bir şekilde kullanıma sunulan G Suite ücretsiz sürüm, yapılan değerlendirmeler sonrasında kapatılıyor. Konu ile ilgili Google tarafından resmi bir açıklama yapılırken açıklamada 16 yıl önce ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan platformun artık sadece ücretli sürümler ile destek vereceği belirtildi.

2012 yılından sonra yeni kullanıcıları ücretsiz sürüme kabul etmeyerek sadece 2012 öncesindeki hesapların aktif bir şekilde kullanılmasını sağlayan Google, aradan geçen yaklaşık 10 yıl sonra ise sistemi tamamen devre dışı bıraktı. Özellikle 2012 yılında yapılan düzenleme sonrasında ücretsiz kullanıcı sayılarında her geçen gün düşüş olduğu belirtilmişti. Yeni kullanıcılar ücretsiz sürümü kullanamadığı için ücretli sürümü tercih etmesi düzenleme ile zorunlu hale getirilmişti. Kullanıcıların bundan sonraki süreç içerisinde uygulamalardan yararlanmak istemesi halinde Google Workspace için yükseltme yapması gerekecek.

Ücretsiz sürüm 1 Temmuz 2022 sonrasında kullanılmayacak!

Kullanıcılara mail göndererek durum hakkında bilgilendirme yapan Google, servisin 1 Temmuz 2022 itibariyle kullanılamayacağını ve kullanıcıların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına bu tarihe kadar gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yapması gerektiği belirtildi. Kullanıcılara gönderilen mailde ise şöyle denildi;

“Sayın Yönetici, G Suite legacy ücretsiz sürümünüzün 1 Temmuz 2022’den itibaren kullanılamayacağını bildirmek için yazıyoruz. Hizmetlerinizin ve hesaplarınızı sürdürmek için Google Workspace’e geçmeniz gerekiyor. İşletmeler ve okullar için orijinal Google Apps teklifi olan G Suite legacy ücretsiz sürümümüzü 16 yıl önce kullanıma sunduk. 2012’de bu hizmete son verdik ve şimdi kalan tüm üyeleri, kullanıma bağlı olarak yükseltilmiş Google Workspace ücretli aboneliğe geçireceğiz.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir