Geçtiğimiz günlerde kripto borsası FTX’in ortağı olan Sam Bankman- Fried ABD Temsilciler Meclisi’nde ifade vereceğini açıklamıştı. Çöken kripto borsasının kurucu ortağı ifade vermenin arefesinde Bahamalar’da tutuklandı.

Bugün ifade vermesi beklenen FTX kurucusu Sam Bankman- Fried iflas süresi boyunca kişisel Twitter’ı ve medya aracılığı ile birçok durum ile ilgili mesaj vererek, çeşitli yorumlarda bulunmuştu.

ftx kurucusu sam bankman fried tutuklandi

Sam Bankman- Fried tutuklandı

İngiliz haber ajansı Reuters’a açıklamada bulunan yetkiler Sam Bankman- Fried’ın ABD’ye iade edilmesini beklediklerini belirttiler. Bununla birlikte yetkililer Bankman- Fried ile ilgili suçlamalar ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

Durum ile ilgili New York Savcılığı, “Bugün erken saatlerde Bahamalı yetkililer ABD hükümetinin talebiyle Samuel Bankman-Fried’ı yakaladı” açıklaması ile gelişmeyi doğruladılar. Aynı zamanda Sam Bankman- Fried’ın “Finansal Suçlar” kapsamında tutuklanarak, ABD ve Bahamalar’daki yasaları ihlal ettiği belirtildi.

ftx kurucusu sam bankman fried tutuklandi 1

Sam Bankman-Fried’ın Bahamalar’da bu lüks villada kaldığı belirtildi. Biliyorsunuz ki kripto para borsası FTX’in geçtiğimiz ay iflas etmesinden dolayı birçok kullanıcı parasına ulaşamamıştı. FTX, yaklaşık 6 milyar doları bünyesinde bulunduruyordu. Hala parasını alamayan kullanıcılar var ve uzmanlar bu parasının sadece çok az bir kısmını geri alabileceklerini öngörüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir