Dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX, ülkemizde borsaya gösterilen talebe kayıtsız kalamayacağını gösterdi. Ülkemizde borsaya gösterilen yoğun ilgiden faydalanmak adına yerel bir yapılanma için hazırlıklar başladı. Çok yakın zaman içerisinde FTX TR borsası Türkiye’de de kullanıma açılacak. 

Kripto paraların her geçen gün daha da benimsenmesi ve buraya yatırım yapılması ile ilgili olarak Avrupa lideri konumunda yer alan Türkiye dev borsaların dikkatini çekmeyi de başarıyor. Bilindiği üzere ülkemizde borsa denildiğinde ilk akla gelen isim Binance’dir. Binance’nin ardından gelecek olan bu dev kripto para borsası daha gündemde yerini aldı.

FTX Türkiye’ye geliyor

FTX borsası ABD tabanlı olup ve günlük 3.8 milyar dolarlık hacmi bulunuyor. Hacim anlamında on birinci olsa da borsa puanı bakımından Coinmarketcap üzerinde üçüncü sırada bulunuyor. Haftalık ziyaret bakımından incelendiğinde ise ikinci sıraya adını yazdırmayı başarıyor.

FTX borsası FTX TR adıyla kısa süre önce Twitter platformunda resmi bir hesap açan ünlü borsa dün itibariyle bu mutlu haberi bekleyenler için duyurdu. “Merhaba Türkiye” sloganını kullanan borsa yakın zaman içerisinde ülkemizde resmi olarak kullanılmaya başlanacağını bildirdi. Borsa FTXTR.com olarak alan adını açtı ancak şu an için bir yapı yüklenmemiştir. Twitter platformu üzerinden takipçilere hangi işlem çiftlerinin borsada yer almasını istedikleri soruluyor. Global olarak ise 260 farklı coin sunan FTX TR muhtemel olarak geniş bir yelpaze ile hizmet vermeye başlayacak. Açılışa özel ne gibi kampanyaların olarak ise merak ediliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir