Fortnite’ın Mobil versiyonu Çin’de ilk çıkışını 2018’de yaptı. Ancak Epic Games Battle Royal’de bölgede beta aşamasından hiç ayrılmadı. Bunun nedeni, ülkede devam eden katı hükümet düzenlemelerinden kaynaklanmaktadır. Yıllar sonra, geliştiriciler sonunda Çin Fortnite sunucularını kapatmaya karar verdiler.

Bu yüzden Çinli oyuncular artık oyunu oynayamayacak, bu duyurudan önce oynamak bir esinti değil. Ülkede mevcut sayısız battle royale oyunu nedeniyle bu, Çinli oyuncular için büyük bir kayıp olmayabilir. Fortnite özellikle bunca yıldan sonra herkesin çayı olmayabilir ama oyunun bugüne kadarki en başarılı Battle Royal’e oyunlarından biri olduğunu inkar edemeyiz. Zamana ve zamana özgü benzersiz olaylarla başarılı olmaya ve kendini yenilemeye devam ediyor.

Fortnite geri mi dönüyor?

Geliştiricilerin resmi açıklaması, Çin hükümetinin oyun sektöründeki kısıtlamaları sıkılaştırmaya devam etmesi nedeniyle muhtemelen güvenli olduğunu varsaymak için belirli bir nedene işaret etmese de. Son zamanlarda çocukların oyun oynamasına getirilen sınırlama sadece bir örnektir. 18 yaşından küçükler haftada 3 saatten fazla oynayamaz. Bu, Çin hükümeti tarafından çocukların oyun bağımlılığını kontrol etmek için dayatılan son bir gelişmedir.Bu kesinlikle dünyadaki çoğu insan için tartışmalı bir hareket, ancak Çin vatandaşları buna alıştı.

Fortnite’ın Çin’deki operasyonları başarısız oldu

Diğer bir sorun ise ülkede sanal eşya satmak için izin alınmasının gerekli olmasıdır. Ve bu giderek zorlaşıyor. Farkında olmayanlar için, Fortnite sürdürülebilirliği temel olarak oyun içi satın alımlarla ücretsiz iş modelinden geliyor. Bu nedenle, çalıştırmak için çok fazla kısıtlamaya sahip olmak, oyunun ülkede yaşayabilirliğini imkansız hale getiriyor. Sonuçta, bu hizmetleri ödemek veya kar etmek için gelir olmayacakken sunucuların maliyetlerini ödemenin ne anlamı var. Sonunda, bu şirket için en iyi karar gibi görünüyor. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir