FIFA ve PES serilerinin mobil cihazlarda olan dominasyonununa son vermek üzere hareket etmeyi planlayan Vive le Football, yıl sonunda oyuncuların beğenisine sunulacak

Her ne kadar PC ve konsollarda son yıllar içerisinde FIFA serisi PES’i geride bırakmış olsa da mobil platformlardaki rekabet hala hızla devam ediyor. Hem Android hem de iOS‘ta da her iki oyun oldukça popülerdir. Çin merkezli olan oyun geliştirme şirketi NetEase, Vive Le Football adlı yeni futbol oyunlarıyla yeni bir rekabet içerisinde yer almayı hedefliyor.

21 6

Vive Le Football, sokak futbolunu da sunacak

2021 ve 2022 yılı futbol oyunları konusunda hiç olmadığı kadar sallantılı geçecek gibi gözüküyor. EA Sports’un FIFA isim haklarını bırakması, NBA 2K serisinin de yapımcısı olan TakeTwo’nun isim haklarına talip olacağı iddiaları, PES serisinin son yıllar içerisinde en düşük oyunu olan eFootball 2022 ile oyuncuların beğenisine sunulması derken sektörde oldukça ciddi bir boşluk oluşmuş durumdadır. Her ne kadar FIFA serisi Ultimate Team moduyla yeni yıl içerisinde ve yeni isimle de piyasada sağlam bir şekilde duyuracak gibi gözüküyor olsa da mobil platformlardaki futbol oyunları hala sevilen seviyededir. 

20 9

Day by Daylight Mobile, Creative Destruction ve Knives Out gibi popüler mobil oyunlar olarak bilinen NetEase Games de bu boşluğu görmüş olacak ki yeni bir futbol oyunuyla mobil platformlara yer almaya hazırlanıyor: Vive Le Football. 2021 yılının Ocak ayı içerisinde yeni bir tanıtım videosu yayınlanan ve 10 günlük bir Alpha testi yapan oyundan uzun bir süredir haber gelmiyordu. Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde sessizliğine son veren ve açık beta sürecine geçen yapımla ilgili olarak uzun bir süredir çıkış tarihi bekleniyordu. Çin merkezden gelen haberlere göre NetSteady, yıl bitmeden Viva Le Football’u ücretsiz bir şekilde oyuncuların beğenisine sunacak. Hem Android hem de iOS platformunda gerçekçi olarak değerlendirilen animasyonlar, tıpkı FIFA serisindeki gibi lisanslı futbolcular, çevrim içi kapışmalar ve 3vs3 sokak futbolu modu vadeden yapımda, Barcelona’nın 2014/2015 Şampiyonlar Ligi Sezonu’nu da takip etmeyi mümkün kılan bir hikaye modu da yer alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir