Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, sosyal medyaların popüler olmaya başladığı dönemlerdeki sosyal ağlardan Vine’ın geri döneceğinin haberini verdi. 

Konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre Vine 2.0, bu yılın sonlarına doğru sunulabilir. TikTok, Instagram, YouTube gibi sosyal medya platformlarında oldukça fazla takipçisi olan fenomenlerin ilk kullandığı mobil uygulamalardan biri olan Vine, geri dönüyor. Popüler sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk tarafından yapılan anket çoğunlukla evet oyu aldı ve Musk, Twitter mühendislerine Vine 2.0 için çalışmalara başlamalarını söyledi.

Popüler platform Twitter, 2012 yılında kısa video paylaşım uygulaması Vine’ı satın almıştır. TikTok’un şu an olmadığı, Vine’ın çok popüler olduğu zamanlarda gerçekleştirilen bu satın alım işlemlerinin ardından platform kullanılabilirliği her geçen gün azaldı ve sonunda 2016 yılında kullanıma kapatılmıştı. Birçok fenomenin doğuş noktası olarak görülen Vine, kişilerin 6 saniyelik kısa videolar çekmesini sağlayan özel bir platformdur. 

Yeni bir iOS güncellemesi var betadan güncelleyin uyarısı

TikTok’a rakip geliyor

Yıllar önce kapatılmasına rağmen hala adından söz ettirmeyi başaran Vine, yeni sürümü Vine 2.0’ın, TikTok’un önüne geçebileceği düşünülüyor. Twitter mühendisleri yeni çalışmaları arasında Vine kod tabanını incelemekle başlayacak. Axios’dan elde edilen bilgilere göre Vine’ı geliştirme süreci biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Çünkü yıllar önce kapatılan Vine’ın günümüze uygun hale getirilmesi gereken pek çok noktası vardır. Ancak çalışmaların hızla yapılması bekleniyor.

Android için Vine indir

iOS için Vine indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir