Yerli girişim olarak dikkat çeken Reengen’in çatı şirketi Faradai 2.4 milyon dolar yatırım aldı. İşte yatırımdan ilk detaylar.

Yerli girişim olarak dikkat çeken Reengen’in çatı şirketi olarak Faradai yatırımı ile gündemde. Şirket, 2.4 milyon dolarlık yatırımıyla dikkat çekti. Pre-Series A yatırım turuna çıkan şirket, bu turu başarılı şekilde tamamladı. Yeniden hatırlatmak gerekirse 2021 yılına kadar İstanbul merkezli olarak hizmet veren Reengen, 2021 sonrasında merkezini İstanbul’dan Londra’ya taşımıştı. Bu değişiklikte şirketin ismi Faradai olarak açıklanmıştı.

Faradai yatırım turuna Edenbase ve Sangha Capital liderlik etti

Şirketin yatırım turuna Edenbase ve Sangha Capital liderlik etti. Tura katılanlar ise ACTAI Ventures, Goldacre, EthAum Ventures, Goldman Sachs İngiltere’den yatırım profesyonelleri, Mono Mimarlık, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’dan melek yatırımcılar katıldı.

Şirketin geleceğine yönelik beklentilerin fazla olması, yatırımın ve turun ilgi çekmesini sağladı. Şirket, enerji tüketim ve karbon emisyonlarına yönelik veri toplama, raporlama ve emisyon düşüşüne yönelik analitik veri desteği sağlıyor. Üstelik şimdiden 16 farklı ülkede 18 bini aşkın tesis yönetimi de Faradai’ye ait. Yeni yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Faradai CEO’su Şahin Çağlayan, yatırımın ürün geliştirme, yeni hizmet havuzunu genişletme gibi alanlarda kullanılacağını belirtti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir