Bu akşam saatlerinde gerçekleşen Metaverse sunumunda aktarılan heyecan verici detaylara ek olarak Facebook’un yeni ismi de dile getirildi. 

Her ne kadar son zamanlar içerisinde ismi sık sık skandallar ile gündeme geliyor olsa da, Facebook şirketi sosyal medya dünyasında adeta bir devrim yapmıştır. Instagram ve WhatsApp gibi şirketlere sahip olmasının yanı sıra Facebook Gaming, gibi sistemler ile de adından söz ettiren şirketin ismi son birkaç yıl içerisinde insanlarda güvensizliğe yol açtı. Elde edilen bilgilere bakıldığında Facebook şirketi bu güvensizlik durumundan sıkılmış olacak ki geçtiğimiz haftalar içerisinde yetkililer, şirketin isminde değişiklik yapacaklarını açıklamışlardı. Pek çok kişi şirketin yeni isminin ne olacağını merak etmiş ve sosyal medya platformunda çeşitli fikirler üretmeye başlamıştır. Bu akşam gerçekleşen etkinlik ile beraber Facebook platformunun yeni adı resmi olarak duyuruldu. 

26 7

Facebook’un yeni adı açıklandı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, şirketin bugünden itibaren Meta adıyla çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. Facebook isminin artık onlara yetersiz gelmesinden dolayı bir süredir değişiklik yapmak istediğini dile getiren Mark Zuckerberg, şirketin yeni adının şirkette yenilikler yapacağını ve metaverse’e odaklanacağını belirtti. 

Facebook’un yeni adı neden ‘Meta’?

Facebook platformunun bugünkü etkinliği ile beraber şirketin gelecek vizyonundan söz edildi. Şirket, Metaverse adlı teknoloji ile beraber sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirmek için planlar kuruyor. Gerçek dünyanın da sanal bir hal aldığı bu dünya içerisinde artık arkadaşlarla, iş yerleriyle ya da istediğiniz herhangi bir kişiyle fiziksel olarak değil sanal olarak görüşecek, oyunlar oynayabilecek ve aynı zamanda etkinlikler gerçekleştirebilecek. 

27 8

Şirket için tercih edilen yeni isim ‘Metaverse’ kelimesinden geliyor. Metaverse, iki kelimenin birleşimi ile oluşan bir isimdir. Kelimenin ilk kısmı Metal, ‘normalin ötesinde olan’ anlamına gelir. Verse ise ‘evren’ anlamına gelen unıverse’ten almıştır. Facebook’un yeni teknolojisinin adı da kabaca belirtmek gerekirse ‘normalin ötesinde bir evren’ anlamına geliyor demek pek de yanlış olmayacaktır. Facebook, hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup, gelecek günler içerisinde Facebook ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Facebook’un adı ve logosu değişti. Yeni logo ve isim açıklandı”

  • Nihat SOLMAZ
    1 Kasım 2021 at 21:28

    Tebrik ediyor
    BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM
    Nihat SOLMAZ