Meta, Facebook paylaşımlarının daha da etkin hale gelmesi adına üçüncü taraf uygulama desteğini getirdi.

Meta, Facebook için güncellemelerini sürdürüyor. Facebook Reels paylaşımlarının artmasını isteyen şirket, üçüncü tarafı uygulama desteğiyle kullanıcıların daha kolay Reels paylaşımı yapmasını hedefliyor. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalara göre geliştiriciler uygulamalarına Facebook Reels sistemini entegre etmek adına artık Facebook Reels API’yi kullanabilecek.

Facebook’la oturum aç devri bitebilir

Share to Reels ile kolay paylaşım

API entegrasyonu sonrasında kullanıcılar çekimlerini Share To Reels seçeneğini kullanarak Facebook’ta kolayca paylaşabilecek. Üçüncü taraf uygulamalar için oldukça önemli bir gelişme olan API desteğinin Facebook’taki Reels etkinliğini ne kadar arttıracağı bilinmese de Meta’nın Facebook için yeni planları olduğu da açık.

Lansmanda yapılan açıklamalara göre mevcut entegrasyonu 3 farklı şirket şimdiden kullanıcılarına sunmuş durumda. Wix, Jellysmack ve Sprout Social’da Reels paylaşımlarını doğrudan paylaşabilmek mümkün. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde Facebook için yapılan güncellemelerin bir benzeri Instagram’da gerçekleştirilmiş ve Instagram Reels API kullanıma sunulmuştu.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir