Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın mavi tik ücretlendirme hamlesinden sonra Facebook ve Instagram da harekete geçti. Her iki platformun da çatı şirketi olarak nitelendirilen Meta, Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik özelliği getirmek istiyor. Premium aboneliğe ilişkin bilgiler gelirken getireceği ayrıcalıklar merak konusu oldu. Bu hafta Avusturya ve Yeni Zelanda’da kullanıma açılması beklenen abonelik sisteminin en yakın zamanda tüm ülkelerce kullanılacağı açıklandı. 

facebook ve instagramda mavi tik ozelligi ucretli oluyor 1

Instagram ve Facebook Premium Abonelik Ücreti Ne Olacak?

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg söz konusu abonelik için Web’de 11,99 dolar, iOS’ta 14,99 dolar ücret ödeneceği açıklamasını yaptı. Tüm tekil kullanıcılar ücretlerini ödemeleri halinde abonelik sahibi olabilecekken premium abonelik şirketler için henüz geçerli değildir. 

Peki Ayrılacakları Neler?

Meta tarafından yapılan açıklamalara göre aboneliğe sahip olan kullanıcılar mavi bir rozet sahibi olacak. Gönderiler için daha fazla görünürlük imkanı ve taklitçilere karşı daha korumacı bir hesapları olacak. Ayrıca abonelik sahipleri Instagram ve Facebook’ta yayınlanan Story ve Reels videoları içim özel etiketlere ve kullanabilecekleri dijital para sistemine de sahip olabilecekler. Hizmete sahip olanların kimlik doğrulama hizmeti ve müşteri hizmetlerine doğrudan erişim gibi avantajları Twitter’da uygulanan mavi rozet uygulamasına benzemekte. 

Abonelik İçin Gerekli Koşullar

Meta Verified’a kayıt olmak için öncelikle minimum aktivite gereksinimlerini karşılıyor olmak ve 18 yaşından büyük olmak ön koşuldur. Ardından Facebook ve Instagram’daki isim ve fotoğraf ile eşleşecek kimlik gerekli olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir