Çarşamba günü Facebook, çoğu kripto para birimi şirketinin hizmetlerinde reklam yayınlamasını engelleyen uzun süredir devam eden politikayı tersine çevirme kararını açıkladı.

Hareket, şu anda Meta olarak adlandırılan şirketin, Facebook ürünleri aracılığıyla dünyadaki herkese çevrimiçi para göndermek için kullanılabilecek bir kripto para birimi başlatmaya çalışmasından ve başarısız olmasından sonra geldi. Facebook’un kripto para çabalarının başı David Marcus Salı günü yaptığı açıklamada, yıl sonunda şirketten ayrılacağını açıkladı.

Daha önce şirket, reklamverenlerin bir başvuruda bulunabileceğini ve elde ettikleri lisanslar da dahil olmak üzere, halka açık bir borsada işlem görüp görmediklerini veya işleriyle ilgili diğer ilgili kamu geçmişini içeren bilgileri içerebileceğini söyledi.

İleriye dönük olarak, şirket kabul ettiği düzenleyici lisans sayısını 3’ten 27’ye çıkarmaktadır.

Şirketten yapılan açıklamada, ”Bunu yapıyoruz çünkü kripto para birimi ortamı son yıllarda olgunlaşmaya ve istikrara kavuşmaya devam etti ve endüstrileri için daha net kurallar belirleyen daha fazla hükümet düzenlemesi gördü” dedi.

Şirket, Ocak 2018’de kripto para birimi reklamlarını yasakladı, ancak Mayıs 2019’da bu yasağı biraz azalttı. Yasak, çalışmalarını tanıtmak ve Facebook ve İnstagram’daki potansiyel müşterilere ulaşmak için kripto para birimi ve blockchain alanlarındaki girişimleri engellemişti.

Facebook’un küçük işletme ekibindeki eski bir çalışan olan Henry Love, şirketin yeni politikasının kripto endüstrisi için çok büyük olduğunu ve daha fazla perakende yatırımcının kripto para birimlerine her zamankinden daha fazla erişmesine izin vereceğini söyledi.

2016’dan bu yana kripto para sektörüne 500 milyon dolar yatırım yapan Fundamental Labs’ın yönetici ortağı Love, ”Kripto şirketlerinin yapabilecekleri konusunda daha fazla açıklık ve şeffaflıkla, kripto para sektörü ve metaverse için her zamankinden daha fazla benimseme göreceğiz” dedi. “Bu kitlesel evlat edinme için bir oyun değiştirici.”

Eski bir Facebook çalışanı olan Emad Hasan, yeni politikanın, kripto para birimlerinin çalışmasını sağlamak için kullanılan teknoloji olan blockchain üzerinde çalışan girişimler için de bir nimet olacağını söyledi.

“Bu şirketler Facebook’ta reklam veremedikleri bir yerdeydi. Markaların sosyal medyada yüksek değerli müşterileri hedeflemesine yardımcı olan bir girişim olan Retina AI’nın CEO’su Hasan, ”İnsanları fiat para birimini kripto para birimine dönüştürmeye yönlendiremediler” dedi. “Bu, ortalama günlük insanın bunu yapmasını sağlayacaktır.”

Facebook, geçen yıl içinde kripto para birimindeki kendi hırslarını önemli ölçüde azalttı. 2019’da bir para birimi ve dijital cüzdan planlarını açıkladıktan sonra Facebook, dünya çapındaki milletvekilleri ve düzenleyicilerden sert tepkilerle karşılaştı. Şirket nihayet Ekim ayında dijital cüzdan ürünü Novi’yi piyasaya sürdü. Ancak şu anda Dıem olarak adlandırılan ve bağımsız bir dernek tarafından işletilen dijital para birimi halka açıklanmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir