Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kaynağa göre Facebook, gelecek hafta meta veri tabanı oluşturmaya odaklanmasını yansıtmak için şirket adını değiştirmeyi planlıyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in 28 Ekim’de şirketin yıllık Connect konferansında bahsetmeyi planladığı ama ani bir değişiklikle bu kararı daha erken açıklayabileceği aktarıldı. Kaynağa göre şirketin isim değişikliğinin arkasında, teknoloji devinin sosyal medyadan ve bunun gerektirdiği tüm rahatsızlıklardan daha fazlasıyla tanınma hırsı yatıyor. Yeniden markalaşma, Facebook uygulamasını Instagram, WhatsApp, Oculus ve daha fazlası gibi grupları denetleyen bir ana şirketin altındaki birçok birim yer alacak. Facebook sözcüsünün ise iddialar karşısında yorum yapmayı reddettiği söyleniyor.

Facebook, sonunda akıllı telefonlar kadar yaygın olacağına inandığı AR gözlükleri gibi tüketici donanımları üreten 10.000’den fazla çalışana sahip. Temmuz ayında The Verge’e, önümüzdeki birkaç yıl içinde “bizi öncelikle bir sosyal medya şirketi olarak gören insanlardan bir metaverse şirketi olmaya etkili bir şekilde geçeceğimizi” söylemişti. Bir marka değişikliği, Zuckerberg’in odaklandığı fütürist çalışmayı, Facebook’un bugün sosyal platformunun işleyiş şekline yönelik yoğun incelemeden daha da ayırmaya da hizmet edebilir.

Facebook skandalları geride bırakmaya mı çalışıyor?

Eski bir çalışan olan ve son dönemlerde şirket hakkındaki açıklamalarıyla sıklıkla gündeme gelen Frances Haugen, kısa süre önce The Wall Street Journal’a şirketle ilgili bir dizi belgeyi sızdırmış ve Kongre önünde onlar hakkında ifade vermişti. 2015 senesinde patlak veren  Cambridge Analytica skandalının ardından veri gizliliğiyle ilgili ardı ardına yaşanan skandallarla da Facebook’un nasıl iş yaptığına dair kamuoyu güveni düşüyor. Şirket bir isim değişikliğiyle yeniden başlamayı düşünüyor gibi duruyor.

Facebook, hedefleri genişledikçe şirket adını değiştiren ilk tanınmış teknoloji şirketi değil. 2015’te Google, kısmen artık sadece bir arama motoru değil, sürücüsüz arabalar ve sağlık teknolojileri üreten şirketlerden oluşan genişleyen bir holding olduğunun sinyalini vermek için Alphabet adlı bir holding altında tamamen yeniden örgütlenmişti. Ve Snapchat, 2016’da Snap Inc. olarak yeniden markalaştı, aynı yıl kendisini bir “kamera şirketi” olarak adlandırmaya başladı ve ilk Spectacles kameralı gözlük çiftini piyasaya sürmüştü.

Facebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladı

Yeni Facebook şirketinin adının, duvarları içinde yakından korunan bir sır olduğu ve tam üst düzey liderliği arasında bile yaygın olarak bilinmediği söylendi. Olası bir isim, şirketin son birkaç yıldır geliştirmekte olduğu Facebook-meets-Roblox’un henüz yayınlanmamış VR versiyonunun adı olan Horizon ile ilgili olabilir. Bu uygulamanın adı, Facebook’un Horizon Workrooms adlı işyeri işbirliği için bir sürümünü tanıtmasından kısa bir süre sonra Horizon Worlds olarak değiştirildi.

Zuckerberg’in yorumlarının yanı sıra Facebook, gelecek nesil teknolojiye daha fazla odaklanmak için sürekli olarak zemin hazırlıyor. Geçen yaz, özel bir metaverse ekibi kurmuştu. Daha yakın zamanda, AR ve VR başkanı Andrew Bosworth’un baş teknoloji sorumlusuna terfi ettirileceğini duyurdu. Ve sadece birkaç gün önce Facebook, Avrupa’daki metaverse üzerinde çalışmak için 10.000 çalışanı daha işe almayı planladığını duyurdu. AR donanımları şirketin yeniden yapılanmasında önemli bir rol oynayacak gibi duruyor. Şirketin yeni adı şimdilik bilinmiyor ve Facebook’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir