Bilişim Vadisi’nde bu yıl ilk defa düzenlenecek “Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuar”ı 1-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Çok önemli bilgilerin ve gelişmelerin paylaşılacağı zirvede bununla birlikte birçok proje sergilenecek. Avrupa’nın en büyük Ar-Ge, İnovasyon Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın üçüncü gününde ise Yıldız Tekno GSYO’nun ana sponsorluğunda “İnovasyonun Finansmanı Zirvesi” düzenlenecek.
euritech avrasya ar ge inovasyon ve teknoloji zirve ve fuari 1 3 haziranda

Birçok önemli isim zirveye katılım gösterecek

Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın ilk günü olan 1 Haziran tarihinde TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katılım sağlayacak. Zirvenin ikinci günü 2 Haziran tarihinde ise TC. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan katılım sağlayacak. Bununla birlikte etkinliğin açılış konuşmaları Etkinliğin açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen tarafından gerçekleştirilecektir.
euritech avrasya ar ge inovasyon ve teknoloji zirve ve fuari 1 3 haziranda 3

Etkinlikte birçok konu ele alınacak

EURİTECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın ilk günkü etkinliğinin konusu Stratejik Güç Birlikleri: Girişimcilikte Bölgesel ve Küresel Ortak Akıl” olacak. Bununla birlikte Panelin moderatörlüğünü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından üstlenilecek.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılımı ise “Hava Savunma Sistemlerinde Temel Kavramlar, Ar-Ge ve Teknoloji Geliştirme Süreçleri” panelinde sergilenecek. Aynı zamanda SSB Başkan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Faruk Yiğit moderatörlüğündeki panelde ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş konuşmacı olarak tüm analiz ve sunumlarla gerçek bir zirve deneyimi yaşatacaklar.  İlk günün en dikkat çeken etkinliklerinden bir diğeri ise enerji konusunda olacak. “Enerji ve Geleceğe Küresel Bakış” paneli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan tarafından gerçekleştirilecek. 



Zirve kapsamında yarışma düzenlenecek


Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı kapsamında aynı zamanda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı himayesinde ‘TÜSEB Future Health-Geleceğin Sağlık Teknolojileri Zirve ve Fuarı’ organize edilecek ve ‘Sürdürülebilir Ulaşım: E-mobilite’ başlığı altında Elektrikli Ulaşım Araçları Hackleme Yarışması düzenlenecek.






Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir