Esular, su ve enerji gereksinimlerini azaltmak ve tarımı daha verimli hale getirmek için IoT altyapısına sahip akıllı sulama sistemleri geliştirmektedir. 19 Mayıs 2023 tarihine kadar yatırım turunu sürdürecek olan Esular, yatırım turunun ardından piyasaya ürün ve hizmet sunmanın faydaları ile büyümeye odaklanmaya hazırlanıyor.

Esular, su ve enerji tasarrufu sağlayarak tarımsal üretim sektöründe verimliliği artıran teknoloji odaklı çözümler geliştirmektedir. Esular, öz sermayeye dayalı bir kitle fonlaması turunu başlatmıştır. 19 Mayıs 2023 tarihine kadar yatırımcılarla platformda işlem görecek olan şirket, şirket hisselerinin yüzde 7’sini teslim etmek için 3.85 milyon TL’lik fon talep etmektedir. Esular, yatırım turunun başladığı 20 Mart Pazartesi günü saat 10:00’dan itibaren yatırımcılara 20 iş günü içerisinde kredi kartı veya EFT ile yapılan yatırımlarda %20 oranında bonus pay sunacağını duyurmuştur. 

3 donanım ve 1 yazılımdan oluşan akıllı sulama sistemi, merkezi haberleşme istasyonu, vana ve sensör kontrol ünitesi ile çiftçiler, uygulayıcılar ve üreticiler için tam otomatik IoT yapılı akıllı sulama sistemi sağlamaktadır. Geniş kapsama alanı, tarımsal sulama süreçlerini otomatikleştirmek için kablosuz, pilli vana ve sensörler kullanan ve ek enerji gerektirmeyen şirket, kullanıcıların minimum maliyetle maksimum verim elde etmelerini sağlamaktadır.

ek enerji gerektirmeyen şirket
Akıllı sulama senaryoları, hava nemi, toprak nemi ve yağış durumu gibi geri bildirimler ile şekillendirilen kablosuz otomatik akıllı sulama

Daha az kaynakla daha fazlasını üretebilir 

Yükselen enerji fiyatları, tükenen göller ve değişen ya da kaybolan yağışlar üretimi zorlaştırmaktadır. Önümüzdeki birkaç on yılda 10 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusu sadece üretmenin değil, daha azla daha çok üretmenin de önemli olduğu konusunda bir uyarıdır. Toplumsal bilinç arttıkça var olan sorunlar ciddiye alınmakta ve tüm kurumlar bütüncül çözümler aramaktadır. Esular Kurucu Ortağı ve CEO’su Erhan Sandal, su yönetiminin ve mevcut altyapıdaki eksikliklerin sadece üretim için değil, kaynakların doğru kullanımı için de önemli olduğunu söyleyerek üretimin önemine vurgu yapmıştır.

2021’den itibaren bir dizi B2B satış görüşmelerini başarıyla tamamlayan girişimler, bu satışlardan 1,5 milyon TL doğrudan satış geliri elde etmiştir. 

2023’ün 4. çeyreğinde küresel pazara girmesi beklenmektedir

Önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni yatırımlar, pazarlama faaliyetleri ve teknoloji çözümlerinin geliştirilmesi ile Esular, özellikle 2023’ün ilk yarısında yeni kurumsal müşterilerden gelen ilk siparişlere odaklanacaktır. Bu girişim, kanıtlanmış ürünlerin üretim sürecini katı model tasarımında yeniden tasarlayarak daha fazla işlevselliğe sahip daha geniş bir pazara ulaşmayı amaçlamaktadır. 2023’ün ikinci çeyreğinde geliştirilmiş endüstriyel tasarıma sahip bir ürün piyasaya sürecek olan Esular, 2023’ün dördüncü çeyreğinde yurtdışı pazarına girecektir.

Bu kapsamda girişim, Romanya, Bulgaristan, Fransa, İspanya ve İtalya gibi önemli Avrupa üretici ülkeleri ile Özbekistan ve Azerbaycan gibi gelişen teknoloji gerektiren su sıkıntısı çeken bölgelere faaliyet getirmeyi planlamaktadır. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yeni yatırımlar, pazarlama faaliyetleri ve teknoloji çözümlerinin geliştirilmesi ile Esular, özellikle 2023’ün ilk yarısında yeni kurumsal müşterilerden gelen ilk siparişlere odaklanacaktır.

Bu çaba, kanıtlanmış ürünlerin üretim sürecini katı model tasarımıyla yeniden tasarlayarak daha geniş bir pazara daha fazla yetenekle ulaşmayı amaçlamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir