Bir e-ticaret devi olan Amazon’un Charlotte mağazasının müdürü Douglas Wright’ın on binlerce dolar değerinde donanım çaldığı ortaya çıktı.

Dünyanın önde gelen e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, her zaman ilginç etkinliklerle karşımıza çıkıyor. Son olarak, eski bir depo sahibi, bir şirketin deposundan on binlerce dolar değerindeki bilgisayar donanımını çalıp kâr amacıyla bir bilgisayar şirketine satmış.

Eski Amazon Depo Müdürü 273.000 $ değerinde donanım çaldığını itiraf etti

Amazon gibi e-ticaret şirketlerindeki hırsızlık vakaları yeni. Son birkaç yıldır şirketin Charlotte Warehouse’unda operasyon müdürü olan 27 yaşındaki Douglas Wright, Haziran 2020 ile Eylül 2021 arasında işlemciler, sabit diskler ve grafik kartları gibi bilgisayar donanımları şirketten çaldığını itiraf etti.

Amazon İtalya’da 1.28 milyar dolar cezaya çarptırıldı

Düzenli olarak çalışan Wright, çalınan ürünü eve götürdüğünü ve ardından kâr amacıyla Kaliforniya’daki bir bilgisayar perakendecisine sattığını söyledi. Hırsızlık ve dolandırıcılık iddialarını da kabul eden eski bir depo yöneticisi, 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya. Mahkeme tarihi henüz belirlenmedi.

Ayrıca, yapay zeka için Amazon Echo hoparlörler gibi ürünler üreten Foxconn Hengyang tesisinde son yıllarda çocuk işçi çalıştırıldığına dair iddialar var. Bu Amazon ve Foxconn tarafından açıkça reddedildi ve iddia edilen Tang Mingfang tutuklandı ve hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz aylarda serbest bırakılan
Min-hwan, Jeff Bezos’a iddiasının doğru olduğunu, masum olduğunu ve araştırırsa gerçeği göreceğini söyledi. Ancak Bezos’tan mektuba yanıt gelmedi.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir