Epic Games, Ukrayna için toplanan fonların 50 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Epic Games geçtiğimiz Pazar günü Fortnite’den elde edeceği geliri, savaşın devam ettiği Ukrayna’da çalışan insani yardım kuruluşlarına bağışlayacağını duyurmuştu. Xbox da yardım kuruluşuna katıldı ve aynı dönemde Fortnite kârını bağışlamaya karar verdi.

Sadece bir gün sonra Epic Games, Fortnite oyuncularının 36 milyon dolar toplamasına yardımcı olduğunu açıkladı. İki gün sonra, Çarşamba günü, miktarın 50 milyon dolara ulaştığını söyledi. Yardım için alınacak miktar 10 gün daha artmaya devam edecek.

Epic Games, Ukrayna için 50 milyon dolar topladı

Fortnite, Unicef, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler’den gelen bu para, Mülteci ve Yardım Ajansı gibi Ukrayna merkezli kuruluşların çalışmalarını doğrudan desteklemeye yardımcı olacak.

Epic Games 35 ABD eyaletinin desteğini kazandı

Epic Games, “Ekipler, tıbbi bakım, yiyecek ve temiz su, temel malzemeler, yasal yardım ve barınak dahil olmak üzere yerinde acil bakım sağlıyor” dedi ve önümüzdeki haftalarda daha fazla organizasyonun dahil olacağını da sözlerine ekledi. Epic, web sitesinde fonları “en kısa sürede” dağıtacağını belirtti. Kuzey Carolina şirketi, “İşlemler raporlanacağı için, birkaç gün içinde fonları kaydedip insani yardım kuruluşlarına göndereceğiz.” dedi.

Savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği bu günlerde şirketlerinde Ukrayna’ya yardımları hız kesmeden devam ediyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce tüm bu yardımlar yeterli mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir