Facebook’ın olmasa da artık Faceboo yani Meta ile özelleştirme yapılan metaverse özelinde Epic Games ve LEGO bir ortaklık içerisinde hareket edeceklerini duyurdular. Facebook ya da çatı temelli yeni adıyla Meta, geçtiğimiz yılın sonunda metaverse konusunda büyük bir gösterim yapıldı. 

Bilmeyenler için açıklamak gerekirse direk olarak, “gerçeklikten kaçış” olarak nitelendirilen metaverse, Meta’nın inşa etmek istediği bir “sanal dünya” olarak ses getiriyor. Bilim kurgu filmlerinde görüldüğü üzere sanal dünya konseptini “Horizon (İş, oyun ve eğlence için farklı sürümleri var)” adı verilen metaverse dünyasına özel bir sosyal ağ ile birleştiren Meta, dijital avatarlar ile etkileşim içerisine geçilecek sanal gerçeklik merkezli olan uçuk bir gelecek hayali kuruluyor. Metaverse’i yalnızca eğlence değil çalışma hayatı (Sanal karakterler ile istenilen her yerde toplantı vb.) için de planlayan Meta, bu süreç içerisinde çalışmaya devam ediyor.

4 4

Bu arada elbette ki farklı isimler de çalışmalarına devam ediyor. Bunların son ortaya çıkanları alanlarında dev isimler olan Epic Games ve LEGO oldu. Epic CEO’su CEO Tim Sweeney, ortaklık için yapılan açıklamalarda “Metaverse içerisinde çocuklar ve aileler için yapılmış eğlenceli bir alan oluşturmak için bir araya gelmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Epic Games ve LEGO şu an için çok fazla detay sunmuyor. Fakat metaverse içerisinde spesifik olarak çocuklara özel, çocukları koruyacak bir alan gerçekten de önemli görünüyor. Bu alanın çok sıkı bir şekilde denetleneceği düşünüldüğünde, ikilinin bu konu ile yalnız olmadığını da belirtmek gerekir. Çocuklara özel farklı sanal alanlar da geliştirilmeye devam ediyor. 

Facebook Reels için yeni bir özellik sundu


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir