Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Epic Games, içerik oluşturucularının dostu olarak tanımlanabilecek şirketleri kendi bünyesine almaya devam ediyor. Fortnite’ın geliştiricisinin bu motivasyon çerçevesinde kendi çatısı altına alacağının bilgisini verdiği en yeni şirket, çevrimiçi müzik platformu olan Bandcamp oldu. 

20

İki şirketten yapılan açıklamalara bakıldığında, bu satın alma işleminin Epic’e “adil ve açık platformlar” üstüne kurulu bir “içerik yaratıcısı pazar ekosistemi” kurmak konusunda yardımcı olacağını dile getirdi. Bandcamp yeni dönem içerisinde kendi mağazasıyla hizmet vermeye devam edecek ve operasyonun kurucularından Ethan Diamond tarafından sürdürülecek. Epic’in Bandcamp için ne kadar ödeme yapılacağı veya satın alma sürecinin en zaman tamamlanacağı ile ilgili bilgi verilmedi. Ethan Diamond, Bandcamp’in yıllar içerisinde büyüdüğünü ve müzisyenlere yapmış olduğu toplam ödemenin ise 1 milyar dolara kadar ulaştığını belirtti. 

Google ve Meta yerel ofisleri açmadığı için Rusya’da cezayla karşı karşıya

Oyun denilince ilk akla gelen isimlerden Epic Games daha önce de kreatif odaklı platformları kendi bünyesine almıştı. Bu platformlar arasında ArtStation, CubicMotion ve Sketchfab de yer alıyor. Bir oyun şirketinin bir müzik platformunu satın alması sıra dışı olarak görülüyor olsa da, Epic’in çok boyutlu bir şirkete dönüşme yolculuğuna ne kadar önem verdiği gösteriliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir