Dijital platform dünyasında uzun süredir en çok aboneye sahip olan Netflix, tahtından indirildi. Yaşanılan son olaylar ile Türkiye pazarına da giriş yapan Disney Plus, büyük bir abone artışı yaşadı ve Netflix’i geçerek dünyanın en çok aboneye sahip dijital içerik platformu oldu.

Özellikle pandemi ile beraber kullanıcıların film ve dizilere olan ilgisi daha da artmıştı. Bu durum ise Netflix gibi içerik platformları için olumlu bir durum olurken, Netflix’in son zamanlarda yaptığı fiyat artışları bir hayli eleştirilmişti. Alanında lider koltuğunda oturan Netflix, geçtiğimiz aylarda zorlu süreçlere girmiş ve abone sayısında ciddi düşüşler yaşamıştı. Tam bu sıralarda ise Disney Plus’ın yükselişi başlamış oldu.

Netflix’i geçen Disney Plus zirveye oturdu

12

Yaşadığı rekor abone kaybı sonrasında büyük tepki toplayan Netflix, liderliği de kaptırmış oldu. Deadline verilerine göre Disney Plus’ın abone sayısı 221.1 milyon seviyelerine kadar yükseldi. Netflix ise son üç aylık dilimde yaklaşık olarak 1 milyon abone kaybederek 220 milyon abone seviyelerine düştü. Disney Plus ülkemiz ile beraber birçok bölgede hizmet vermeye başlarken, abone sayısını ise yüzde 5 oranında artırmayı başardı.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Disney Plus’a zam mı geliyor?

Yeni zirve isim olan Disney Plus ABD’de 7.99 dolara standart paket sunarken bu paketi 10.99 dolara yükseltecek. Ayrıca ülkemizde ise kur farkından ötürü 15 TL’lik bir zam yapılması bekleniyor. Şirketin yeni bir reklamlı abonelik hizmeti sunması beklenirken, bunun ise 35 TL seviyesinde bir fiyatla gelmesi bekleniyor.  

iOS için Disney+ indir

Android için Disney+ indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir