Popüler iş adamı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun radarında.

Bill Gates’ten Elon Musk uyarısı

Dünyanın en zengini Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara sansasyonel olarak satın almasıyla başlayan sürecin yankısı birçok yönden devam ediyor. Tüm platformu edinme süreci Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dikkatinden kaçmadı ve satın alma süreciyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Elon Musk, son girişimini Twitter’da açıklayarak 143 milyon dolar kâr etti

Elon Musk, bilindiği üzere Twitter’da yaptığı eylemlerle defalarca gündeme geldi. Kurucu, geçtiğimiz aylarda Twitter’ın demokratik bir yer olmadığını iddia etti ve takipçilerine radikal değişikliklere ihtiyaç olup olmadığını sordu.

Bir süre sonra Musk’ın Twitter’dan yüzde 9,2 pay aldığı ortaya çıktı. İlk önce yönetim kurulu üyesi olup olmayacağını tartışan işadamı, şirketin tamamının satın alınmasına yönelik mevcut süreçte büyük etki yarattı.

Ancak, hisselerin %9,2’sinin satın alınacağının gecikmeli olarak açıklanması ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dikkatini çekti. Ayrıca kurallara göre, bir yatırımcı bir şirkete yüzde 5 veya daha fazla yatırım yaparsa, bunu kamuya açıklamalıdır.

Elon Musk, Twitter hisselerini satın aldıktan sadece 10 gün sonra çıkan haberlerle sorunu doğruladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu geç duyurunun haksız bir avantaja yol açması nedeniyle Musk hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan bazı kilit kaynaklara göre Musk, bu geç duyuruyla 143 milyon dolar kâr elde etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir