Elon Musk tarafından yaklaşık 44 milyar dolara satın alınacak olan Twitter’ın yeni CEO’sunun kim olacağı merak konusu oldu. Gelen bilgiler, satın alma tamamlandıktan sonra Musk’ın geçici olarak CEO olarak devralabileceğini öne sürdü.

Elon Musk Twitter’dan vazgeçerse bedeli ağır olacak

260 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengini ünvanını elinde bulunduran Elon Musk, geçtiğimiz ay Twitter’ın yüzde 9,2’sini satın alarak sosyal medyanın gündemine oturdu. Ardından, Tesla ve SpaceX CEO’su, geçen hafta tüm dev platformu yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için Twitter ile anlaştı.

Bugün Binance dahil birçok şirketin bu büyük satın almada Mask’e 7.1 milyar dolar sağladığı açıklandı. Twitter’ı sattıktan sonra aklınızdaki soru işareti şirketin CEO’su kim olacak? Yeni haber, Musk’ın konuyla ilgili bir fikri olabileceğini de gösterdi.

Elon Musk, Twitter’ın geçici CEO’su olabilir

Öncelikle bir kaynak, geçtiğimiz hafta Reuters’e Musk’ın yeni CEO’ya bir isim atadığını, ancak kimliği hakkında herhangi bir bilgi vermediğini söyledi. Musk’ın SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olması, Twitter’ın yönetiminde başka isimlerin de yer alabileceği iddialarını güçlendiriyor.

Ancak CNBC’den David Faber’e göre bu en azından bir süreliğine olmayacak. Faber, Elon Musk’ın satın alma tamamlandıktan sonra geçici olarak CEO rolünü üstlenebileceğini söyledi. Suudi Arabistan Prensi Al-Waleed bin Talal Twitter’ın en büyük yatırımcılarından biri olan , bugün yaptığı konuşmada Musk’ın Twitter için büyük bir lider olabileceğini söyledi. Ayrıca Faber, Musk’ın yatırımcılara yönelik planlarından detaylı olarak bahsettiğini de sözlerine ekledi.

Parag Agrawal şu ​​anda Twitter’ın CEO’su. Agarwal, platformun kurucu ortaklarından Jack Dorsey’in istifasının ardından geçen Kasım ayında görevi devraldı. Bu haberin David Faber tarafından da duyurulduğunu belirtmekte fayda var. Bu haberin gerçek olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda görebileceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir