Yılan hikayesine dönersek, Twitter’ın Elon Musk ile olan davası, Musk’ın sosyal medya devini satın alma kararıyla sona ermiş gibi görünüyor. İşte konu hakkında merak edilen detaylar;

Elon Musk Twitter yerine X.com’da sosyal medya kurabilir

Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alması bu sefer gerçekleşiyor gibi görünüyor. Milyarderlerin temsilcileri Salı günü Twitter’a anlaşmayı sürdürme niyetlerini ifade eden bir mektup gönderdi ve işlerin tekrar yoluna girdiğine dair ilk raporu doğruladı.

Elon Musk Twitter kararından vazgeçti!

Musk’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu beyanda şu ifadeler yer alıyor;

“Musk’un bir parçası olarak, 25 Nisan 2022 tarihli satın alma sözleşmesinin işlemini burada belirtilen hüküm ve koşullara tabi olarak tamamlamayı planladığımızı size bildirmek için yazıyoruz.”

Elon Musk’ın kararını neyin değiştirdiği belli değil. Musk ve Twitter sözleşmeyi mahkemeye taşısa da Tesla ve SpaceX CEO’su Twitter’ın sosyal ağdaki bot/spam hesap sayısı konusunda kendisini yanılttığını söyledi. Musk, iddiasına kanıt sunmadan Twitter kullanıcılarının %20’sinin “bot/spam hesapları” olduğunu iddia etti. Twitter uzun süredir, kullanıcı tabanının reklamcılar için bir ölçüm olarak sağladığı “günlük gelir kullanıcılarının” %5’inden azının bot olduğu konusunda ısrar ediyor, ancak Musk o zamandan beri bunu reddetti.

Mektuba göre Musk, “Delaware Şansölyesi’nin Musk aleyhindeki mahkemesi davadan ve diğer bekleyen davalardan derhal görevden alındığı sürece” anlaşmaya devam etmeyi planlıyor. Şimdilik Musk’ın kararını değiştiren merak konusu.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir