Elon Musk, yeni Twitter paylaşımı ile tekrardan gözleri üstüne çekmiş olabilir. Hatırlayacağınız gibi Tesla ve SpaceX CEO’su Twitter’da yer alan sahte ve spam hesaplar yüzünden satın alma işlemlerini durdurdu. Bu olaylar üzerine Twitter CEO‘su Parag Agrawal’ın şirketin “tüm senaryolara hazır olduğunu” söyleyerek yeni bir tartışma konusu başladı.

Musk, daha sonrasında ekibinin Twitter’daki spam ve sahte hesaplar için 100 takipçiden oluşan rastgele bir test yapacağını açıkladı. Ancak bu cevap ile milyarder iş insanının başı Twitter hukuk ekibiyle derde girmiş olabilir.

Musk paylaştığı tweet’te şu ifadelere yer verdi:

Örnek boyut rakamı olarak 100’ü seçtim, çünkü Twitter’ın %5 sahte/spam/bot hesaplamak için kullandığı şey bu.Twitter hukuk ekibi beni arayarak, bot hesapların kontrolü için örnek boyutun 100 olduğunu açıklayarak gizlilik sözleşmelerini ihlal ettiğimden şikayetçi oldular.

elon musk twitter ozelliginden sikayetci

Twitter ise Elon Musk‘ın bu açıklamasına henüz yanıt vermiş değil. 100 sayısı aslında insanın herhangi bir şeyi test etmek için aklına gelen ilk miktar olabilir. Bu yüzden Elon Musk‘ın sadece bir tweet yüzünden herhangi bir yaptırıma uğrayacağını düşünmüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir