Elon Musk, Twitter’da en çok takip edilen kişi oldu. Twitter için bugün “API” altyapısı ile ilgili de yeni bilgiler verildi.

Elon Musk, ufak sayılacak bir fark ile de olsa Twitter’da en çok takip edilen kişi oldu. Şu an itibari ile eski ABD başkanı Barack Obama’nın 133.042.819 takipçisine karşı Musk’ın 133.068.709 takipçisi bulunuyor. 100 milyon takipçiyi geride bırakan Musk, sürekli olarak yeni takipçiler kazanıyor. Çünkü platformun sahibi ve CEO’su olarak kendisini öne çıkarıyor. Bu arada Twittter için geliştiricileri ilgilendiren bir haber geldi. Platform, üç farklı API erişimi sunacak. Bunlar ücretsiz, temel ve işletme paketleri olacak. Yeni ücretsiz paket kapsamında ayda 1.500 tweet gönderilebilecek. Aylık 100 dolar olan bu yeni “temel” paket ile geliştiriciler kullanıcı seviyesinde ayda 3 bin, uygulama seviyesinde ise ayda 50 bin Tweet atabilecek.

vv2 1600x900 1

Gizli bir VPN listesi yer alıyor

CEO Elon Musk’ın ve bazı başka kişilerin Tweet’lerini çok sık görmemizin nedeni gizli bir “VIP” listesinin yer alması. Ünlü basketbolcu LeBron James, ABD başkanı Joe Biden ve Youtuber MrBeast, viral Twitter hesabı Dril, Matthew Yglesias ile Ben Shapiro gibi siyasi yorumcular ve Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlar, açık kaynak hale getirilecek. 35 farklı hesabın paylaşımlarını öne çıkardığı aktarılan Twitter, Platformer’ın öğrendiği kadarıyla yüksek profilli kullanıcıların etkileşiminin düştüğünü fark ettiklerinde, sıralama sistemini ayarlamak için bir yol geliştirdi ve bu sayede büyük hesaplardan gelen Tweet’lerin hemen her zaman gösterilmesi sağlandı.

Elon Musk, Twitter herkese eşit davranıyor demesine rağmen farklı bir yol izliyor ve bu yolu destekleyen de yine Musk oluyor. Bu sistemin ise Musk’ın etkileşimlerinin aşırı düşmesinden sonra gelen emir ile devreye alındığı aktarılıyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir