Elon Musk: Beyne çip takmak Metaverse’ten daha iyi açıklamasıyla beklenmedik bir çıkış yaptı.

Metaverse, Web 3.0 ve Neuralink ile ilgili röportajlarda konuşan Elon Musk, mükemmel puanlar verdi. Musk, Neuralink’in uzun vadede Web 3.0’ı metaverse ekosistemleriyle değiştireceğini söyledi.

Her konuşmasıyla gündeme bomba gibi düşmeyi başaran milyarder iş adamı Elon Musk, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Metaverse ve Web 3.0 gibi yeni ekosistemleri pek de kalıcı bulmadığını belirten Musk, kendi projesi olan Neuralink, Metaverse ve Web 3.0’ın gerçekleşeceğini söyledi. Elon Musk, bu öngörünün uzun vadede kesinlikle gerçekleşeceğine inanıyor.

Intel, Metaverse ile ilgili olumlu düşünmüyor

The Babylon Bee ile yaptığı röportajda Elon Musk, kimsenin günlerce gözlük takıp sanal bir dünyada yaşamak istemediğine inandığını söyledi. Musk’a göre fiziksel yaşamdan soyutlanma, sanal bir dünya için pek akıllıca bir iş değil. Bir de itirafta bulunan Musk, gelecekte anlayabileceği Metaverse ve Web 3.0’ı tam olarak anlamadığını ancak şimdilik bu teknolojileri pazarlama olarak gördüğünü söyledi.

Elon Musk: “Gözleri mahvetme garantili, surata yerleştirilmiş televizyon. Bu iyi mi?”

Musk’a göre sözde meta evren, gözleri mahvetmeyi vaat eden yüz yüze bir televizyondan başka bir şey değil. “Bu gerçekten iyi bir şey mi?” Diye sordu Musk, özelleştirilmiş Neuralink çipinin insanları zaten sanal dünyaya koyabileceğini, bu nedenle Metaverse ve Web 3.0 gibi şeylere gerek olmadığını söyledi. Peki, Neuralink’e ne oldu? Gelin bu teknolojiye en basit haliyle daha yakından bakalım.

Elon Musk’ın Neuralink projesi de hiç masum bir teknoloji olduğu söylenemez

Neuralinkler basitçe beynimize yerleştirilen çiplerdir. Yazılım yüklenmiş bir bilgisayar ile beyin arasında bağlantı kuran bir çip, çoğu insanı robota çevirir. Musk Metaverse teknolojisine oldukça karşı ama aslına bakarsanız Neuralink projesinin de pek de masum bir teknoloji olmadığını söyleyemeyiz.. Ancak Elon Musk’ın yaptığı karşılaştırmada haklı olduğu bir detay var. Neuralink, insanları sanal dünyaya götürme potansiyeline sahiptir. Bu, Metaverse ekosistemini teknik olarak gereksiz kılar. Ama kaç kişinin beynine bir çip yerleştirip bütün gün o kafada yaşamak isteyeceği belli değil…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir